Centrale Lichtjesfeest viering

Elk jaar staan een viertal feestdagen centraal om elkaars achtergrond en gebruiken beter te leren kennen. Eind oktober vierden we Diwali, één van de belangrijkste familiefeesten in het hindoeïsme. Het wordt altijd aan het eind van de herfst gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Het feest symboliseert de overwinning van het goede over het kwade. De godin Lakshmi, de godin van rijkdom, geluk en licht, wordt vereerd. Bij het licht van diya’s, kleigebakken (olie)lampjes, wordt er lekker gegeten, geeft men elkaar cadeautjes en worden spannende legenden vertelt.

 

Op beide locaties was er een diner georganiseerd voor de bewoners en hun contactpersonen. Om er voor te zorgen dat de diya's, lampjes, op tijd aangestoken konden worden werd iedereen begin middag verwacht in de restautrants van Het Zamen en Huize Eykenburg. Sunita Sewtahal, begeleider van de Hindoestaanse dagbesteding ontving samen met transferconsulente Chama Bishesar de gasten op Het Zamen. 

 

 Alvorens er begonnen kon worden met de gezamenlijke maaltijd legde onze cliënt mevrouw Bishesar-Dharamsing samen met Chama de betekenis van het lichtjesfeest uit en vertelden zij over de verschillende rituelen. Ook in het restaurant van Huize Eykenburg werd er samen met de cliënten en contactpersonen stil gestaan bij dit voor Hindoestanen zeer belangrijke of misschien wel belangrijkste feest. Na een welkomstwoord verzorgd door Brigitte van Holsteijn en nadat de diya's waren ontstoken op beide locaties konden de bewoners en gasten genieten het traditionele veganistische diner.

 

Sunita: ‘Ik vier Diwali om het licht te verwelkomen in mijn leven voor succes, gelukzaligheid en hoop. Ik zorg ervoor dat ik rein ben. Zuiverheid en reinheid zijn twee belangrijke aspecten van de godin Lakshmi. De week voor Diwali ben ik vegetarisch en maak ik mijn huis grondig schoon. Op de dag zelf maak ik zoetigheden en lekkere hapjes en steken wij, voor het donker wordt, diya’s aan om ons huis te verlichten.’

Nieuws

loading...
Nieuws (new) 2021
Nieuws (new)

Vacatures


Jouw talenten. Ons doel.


Laat je talenten tot hun recht komen. In een baan die past bij jouw leven, jouw ambities en jouw hart voor de zorg. En maak van elke dag een waardevolle dag.

Bekijk hier alle vacatures

Zorg en ondersteuning op maat

Stichting Eykenburg is er voor u! Onze professionals kunnen u ondersteuning bieden in de thuissituatie, afgestemd op uw wensen en behoeften. Het is een fijne gedachte om dag én nacht te kunnen rekenen op de deskundigheid van onze professionals. Door de persoonsalarmering van Stichting Eykenburg heeft u die zekerheid. Is er sprake van een noodsituatie? Dan zijn wij met slechts één druk op de knop bereikbaar.

 

Begeleiding aan huis

Ook bieden wij u diverse mogelijkheden aan huis, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Wij staan voor u klaar om u de gewenste ondersteuning of zorg te bieden. Wenst u ondersteuning te ontvangen bij de structurering van uw dagindeling? Dan helpen  onze begeleiders thuis of de casemanager dementie u graag. Heeft u verzorging of verpleging aan huis nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres! Samen met u bepalen wij welke zorg of ondersteuning het beste past bij uw situatie.

 

Wonen bij Stichting Eykenburg

Wij bieden vele diensten en zorg zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Lukt het u niet meer om thuis te wonen, dan kunt u terecht op onze locaties Het Zamen en Huize Eykenburg. Samen met u en uw mantelzorgers kijken wij naar uw wensen, behoeften en mogelijkheden die als basis fungeren van uw zorgplan. Wij bieden persoonsgerichte zorg, maar kijken hierbij ook naar wat uw mantelzorgers voor u kunnen blijven betekenen. U bent altijd welkom om een kijkje te nemen op een van onze locaties en te informeren over uw mogelijkheden.

Vlogs van Stichting Eykenburg

 Benieuwd naar onze vlogs? Bekijk ze op onze nieuwspagina, kijk hier voor de allernieuwste vlogs van Stichting Eykenburg of ga naar het YouTube kanaal van Stichting Eykenburg. Wilt u op de hoogte blijven van alle onze vlogs? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal en zet de meldingen aan. Dan mist u nooit meer een video! 

 

Abonneren

Back to top