Casemanager dementie

Heeft u of uw naaste een vermoeden van dementie of heeft u behoefte aan ondersteuning en begeleiding daarbij? Onze casemanagers dementie kunnen u hierbij ondersteunen.

Mensen met een ‘niet pluis’ gevoel of mensen bij wie de diagnose dementie is gesteld, kunnen op verzoek een vaste begeleider toegewezen krijgen: een casemanager dementie. Een casemanager dementie informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en helpt keuzes te maken. Zo helpt de casemanager dementie u en uw naasten om te gaan met het 'niet pluis' gevoel of de dementie en met de gevolgen daarvan in het dagelijks leven.

Casemanager dementie speciaal opgeleid

Onze casemanagers dementie hebben een specifieke opleiding gevolgd. Hierdoor zijn zij deskundig op het gebied van begeleiding van mensen met dementie en hun naasten. Vaak zijn bij de hulpverlening diverse hulpverleners en zorginstellingen betrokken. De casemanager dementie heeft een onafhankelijke rol, zorgt voor samenwerking en is de schakel tussen alle benodigde vormen van welzijn en zorg.

Wanneer een beroep doen op casemanager dementie?

U kunt een beroep doen op een casemanager dementie vanaf het moment dat er een vermoeden van dementie bestaat. De casemanager dementie kan u ondersteunen en adviseert u op het gebied van diagnosestelling. Ook als de diagnose dementie is gesteld, kort of langer geleden, en u behoefte heeft aan ondersteuning of een luisterend oor, kunt u een beroep doen op een casemanager dementie.

Casemanager helpt bij alle vragen

U kunt met al uw vragen bij de casemanager dementie terecht. De casemanager dementie kan u thuis bezoeken en is ook telefonisch bereikbaar. Samen met u en uw mantelzorger inventariseert de casemanager aan welke vormen van ondersteuning en zorg u behoefte heeft. Aan de hand daarvan overlegt de casemanager met andere zorgverleners, zoals de huisarts, thuiszorg, specialist ouderengeneeskunde of psycholoog. Dit overleg leidt tot een samenhangend pakket met zorg- en welzijnsdiensten.

Casemanager ook voor mantelzorger

De casemanager dementie kan ook veel betekenen voor de mantelzorger. Hij/zij kan de mantelzorger bijvoorbeeld van alles vertellen over respijtzorg en over ontmoetingscentra. De casemanager dementie ziet er op toe dat de mantelzorger niet overbelast raakt.

Contact met casemanager dementie?

Wilt u graag in contact komen met een casemanager? Belt u dan met Stichting Eykenburg via 070-7507000, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul onderstaand formulier in.

 

Contactformulier

Aanhef
Ongeldige invoer

Naam(*)
Ongeldige invoer

Telefoon
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Uw bericht
Ongeldige invoer

(*)
Ongeldige invoer