Maatwerkvoorziening

Maatwerkvoorziening ondersteuning is gericht op het bevorderen, het behouden of het compenseren van zelfredzaamheid teneinde te voorkomen dat mensen in een instelling opgenomen moeten worden of zich verwaarlozen. Deze ondersteuning helpt mensen om beter te functioneren op het gebied van zelfzorg, wonen, werken, financiën, vrije tijd, sociaal netwerk en contacten met instanties. Daarnaast worden mensen vaak ondersteund op het gebied van structuur en dagritme en geeft het ook praktische hulp bij het overnemen van taken op het gebied van zelfzorg, huishouden en administratie. Stichting Eykenburg is een van de gecontracteerde aanbieders van maatwerkvoorziening ondersteuning binnen Den Haag.


Stichting Eykenburg biedt:

  • Individuele begeleiding;
  • Groepsactiviteiten;
  • Begeleiding bij gebruik van algemene voorzieningen;
  • Logeervoorziening (respijtzorg).

Individuele begeleiding

Wellicht heeft u door een veranderende situatie behoefte aan individuele begeleiding, bijvoorbeeld om u te leren uw dagelijkse activiteiten weer zelf op te pakken. Het doel van de begeleiding is dat u weer zelfredzaam wordt. Stichting Eykenburg helpt u hier graag bij.

Groepsactiviteiten

De onder maatwerkvoorziening vallende groepsactiviteiten zijn vormen van dagbesteding. Dagbesteding is een vorm van groepsverzorging om sociale vaardigheden te stimuleren en ontspanning, gezelligheid en activiteiten te bieden. Het accent bij de dagbesteding ligt op het onderlinge contact. Wij bieden groepsactiviteiten van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Indien gewenst, halen wij u op en brengen wij u thuis.

Begeleiding bij gebruik van algemene voorzieningen

Een algemene voorziening is een voorziening die voor iedereen toegankelijk is en vaak bij een (welzijns)organisatie plaatsvindt. Mocht u begeleiding nodig hebben voor dit soort algemene voorzieningen, dan helpt Stichting Eykenburg u graag. Mocht hier vervoer bij nodig zijn, dan wordt dit voor u geregeld.

Logeervoorziening

De logeervoorziening is bedoeld om de mantelzorger(s) tijdelijk te ontlasten. Bijvoorbeeld om een dag weg te kunnen of om op vakantie te gaan.

Meer informatie over maatwerkvoorziening?

Wilt u meer weten over de maatwerkvoorzieningen van Stichting Eykenburg of u hiervoor aanmelden? Belt u dan naar telefoonnummer (070) 750 70 00, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul onderstaand formulier in.