Wonen in zorgappartement

Stichting Eykenburg bestaat uit twee zorgcentra: Huize Eykenburg aan de Kruisbessenstraat 12 (Segbroek) en Het Zamen aan de Esperantostraat 12 (Segbroek). Beide zorgcentra beschikken ook over zorgappartementen.


Huize Eykenburg

In Huize Eykenburg zijn een aantal appartementen, waaronder tweepersoonsappartementen. Deze zorgappartementen bestaan uit een woon-/slaapkamer, in veel woningen is ook een kitchenette aanwezig en natuurlijk altijd een badkamer met douche, toilet en wastafel. Enkele appartementen zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers.


Het Zamen

In Het Zamen bevinden zich 132 Levensbestendige appartementen. De appartementen hebben 2, 3 of 4 kamers en zijn rolstoel en scootmobiel toegankelijk. De appartementen bevinden zich in de sociale sector en worden beheerd door Staedion.

Wij besteden veel aandacht aan veiligheid. Alle woningen zijn goed toegankelijk en hebben een uitstekende bereikbaarheid. In elke kamer en badkamer is een schakelaar aanwezig die aansluiting geeft op het zusteroproepsysteem. Bij nood kunnen bewoners hiervan gebruik maken. Er is dag en nacht gekwalificeerd personeel aanwezig.


Voor wie?

Om te wonen in Huize Eykenburg heeft u een indicatie nodig. Aanmeldingen voor een zorgcentrum loopt via het CIZ, het Centrum Indicatiestelling Zorg. Voor het wonen in een levensbestendig appartement in Het Zamen, dient u in aanmerking te komen voor een huurwoning in de sociale sector.


Meer weten?

Wilt u meer weten over wonen bij Stichting Eykenburg, een rondleiding, een persoonlijke kennismaking of heeft u vragen van financiële aard? Belt u dan op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur met telefoonnummer (070) 750 70 00. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze contactpagina.
Wij kunnen u ook in contact brengen met de sociaal raadslieden van de gemeente Den Haag.