Wooneenheid voor echtparen

Andere zorg nodig, toch samen wonen!

Vroeg of laat krijgen veel echtparen te maken met een opname van de partner omdat de zorg thuis niet meer haalbaar is. Helaas kan het voorkomen dat het op een gegeven moment niet meer mogelijk is om samen onder één dak te wonen, omdat beide partners zorgbehoevend zijn geworden, maar allebei andere zorg nodig hebben.

Stichting Eykenburg biedt uitkomst!

En wel in de vorm van een geheel nieuw concept binnen Huize Eykenburg: wooneenheid Klavertje 4, als  ‘Afdeling van de Toekomst’. Een aanbod van 10 tweekamerappartementen, waar zelfredzaamheid, het behoud van eigen regie en de vraag ‘Wat wil de cliënt?’ centraal staan. Uiteraard worden ook de mantelzorgers nauw betrokken bij deze ‘zorg op maat’. De appartementen worden gestoffeerd opgeleverd, inclusief gordijnen, vloer en keuken met kookgelegenheid. Eigen inbreng hierin is (onder bepaalde veiligheidsvoorwaarden) mogelijk.

Wonen op deze ‘Afdeling van de Toekomst’ biedt u het volgende:

  • U heeft uw eigen huiskamer met keuken, slaapkamer en badkamer.
  • Indien noodzakelijk geschikt voor het verlenen van zware lichamelijke zorg.
  • Gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met andere appartement bewoners. U heeft hier gezamenlijk de regie: rustig lezen of tv kijken, samen koken of een activiteit organiseren. In goed overleg is er veel mogelijk.
  • Gemeenschappelijke buitenruimte met tafels, stoelen en beplanting.
  • U houdt de regie in eigen handen.
  • Inclusief drie maaltijden per dag, alsmede koffie en thee.
  • Vele mogelijkheden zoals maaltijden in het eigen appartement, ontmoetingsruimte of restaurant, afspraken over zorgmomenten, het plaatsen van een eigen wasmachine, het houden van huisdieren (onder bepaalde voorwaarden), etc.

Stichting Eykenburg is trots op dit vooruitstrevende project en hoopt hiermee te kunnen voorzien in de wens van vele echtparen of stellen om samen de oude dag door te brengen.

Wanneer komt u in aanmerking?

Ook wanneer slechts één van de partners een Wlz-indicatie heeft bent u bij ons van harte welkom. De partner zonder indicatie ontvangt dan weliswaar geen zorg, maar geniet wel de drie maaltijden per dag en hij/zij kan net als de partner deelnemen aan alle activiteiten, zowel in de wooneenheid als centraal.

Wilt u weten of u voor één van deze appartementen in aanmerking komt? Omdat iedere situatie anders is staat het Zorgkruispunt u graag persoonlijk te woord. Het Zorgkruispunt is telefonisch bereikbaar via 070 - 750 70 00.