Nieuws
Zorg in uw eigen omgeving
Slider

Mooie muziekmiddag voor onze cliënten in Huize Eykenburg en Het Zamen 

Nadat onze cliënten van Huize Eykenburg begin april konden genieten van een optreden van de LoveBells, was nu het moment daar voor onze cliënten van Het Zamen. Tijdens dit uur durende optreden speelden dit professionele blazerskwartet heel veel liedjes van vroeger. Er werd volop genoten van het optreden. Door de bekende liedjes kwamen voor velen de mooiste herinneringen weer boven en werd de (verbindende) kracht van muziek werd duidelijk.

Persoonsgerichte benadering voor cliënt én collega

Bij Stichting Eykenburg staat de persoon centraal, dit geldt zowel voor de cliënt als de medewerker. De medewerkers van Stichting Eykenburg zijn individuen die de mogelijkheid krijgen om door te groeien en zich te specialiseren. Een goed voorbeeld is de inzet van praktijkdeskundigen.

Beleef NLdoet bij Stichting Eykenburg!

Tijdens de NLdoet klus van Stichting Eykenburg staat beleven letterlijk centraal. Er is een hoop te doen in de Belevenistuin op 28 mei, de eerste dag van NLdoet. Karin Baak, praktijkdeskundige Welzijn bij Stichting Eykenburg, kan ons er alles over vertellen. Maar eerst willen we natuurlijk weten wat Stichting Eykenburg is. Karin: ‘Wij zijn een kleinschalige professionele organisatie voor ouderenzorg in Den Haag met een groot aanbod aan zorg: van huishoudelijke verzorging, thuiszorg, casemanagement dementie tot verpleeghuiszorg en hospicezorg. Bij ons zijn zorgbehoevenden aan het juiste adres. Of dat nu bij de cliënt thuis is of op een van onze verpleeglocaties, Het Zamen of Huize Eykenburg.’

 

Feestelijke uitreiking in Het Zamen 

 

Na weken van hard werken, leren en het afleggen van het praktijkexamen was het dan vandaag eindelijk zover voor 9 collega’s van de Extramurale Huishouding: de feestelijke uitreiking van hun MBO-certificaat! Het Atrium in Het Zamen was door de afdeling Leren & Ontwikkelen feestelijk versierd en de rode loper lag klaar om de eerste groep geslaagden van de opleiding ‘Ondersteuning Thuis’ te ontvangen. Uiteraard waren alle betrokkenen - teamleiders, praktijkbegeleiders, docent en vertegenwoordigers van het ROC Mondriaan - aanwezig om deze mijlpaal met de dames mee te vieren!

‘Handelen in de geest van de cliënt als die het niet meer kenbaar kan maken’ 

 

De persoonsgerichte benadering staat ook bij Advance Care Planning centraal

Medische behandelingen zijn in principe gericht op genezing. Maar wat als dat niet meer mogelijk is? Welke behandelingen wil een cliënt in zijn laatste levensfase nog wel of juist niet ondergaan? “Nadenken over de laatste jaren van je leven, hoe je die wilt doorbrengen en over belangrijke levenseindevragen is voor veel mensen moeilijk. Toch is het raadzaam dat juist wel te doen. Het komt de kwaliteit van de zorg ten goede en onwenselijke situaties kunnen zo worden voorkomen. Inzichten, opvattingen en ervaringen die je opgedaan hebt tijdens je leven, bepalen in hoge mate hoe je het laatste deel van je leven wilt invullen.” Aan het woord is Alex Reede, Raad van Bestuur van Stichting Eykenburg, over de vraag wat Advance Care Planning is en hoe cliënten, betaalde en onbetaalde professionals en behandelaars van Stichting Eykenburg hiermee te maken krijgen.

 

 

Ben jij een kookfanaat, hobbyhok, bakkoningin, koekenbakker of gewoon een lekkerbek? 

 En wil  jij op een vaste dag of dagdeel onze cliënten helpen in de kookstudio? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Verbouwereerde collega wist niet wat hem overkwam.

 

Afgelopen vrijdag werd onze chauffeur Jan Peter van der Woud verwacht op de Gevers Deynootweg nummer 30 in Scheveningen. Waarvoor precies, dat was JP niet duidelijk, maar het werd een zeer bijzonder moment dankzij alle betrokkenen van restaurant 't Zusje! 

 

 

Holi Phagwa viering staat centraal bij Stichting Eykenburg

Ook onze collega Chama Bishesar heeft goede herinneringen aan het vieren van Holi Phagwa. Chama, die tot haar 17e in Suriname heeft gewoond, vierde het daar uitbundig met haar familie. Haar vader maakte deel uit van een muziekgroep. Een rol die later door haar broer is overgenomen. Ze komt zelf uit het district Nickerie, maar “zoveel districten als dat er zijn in Suriname, zoveel verschillende invullingen van Holi Phagwa. Uiteraard hebben ze wel allemaal dezelfde oorsprong.”

Back to top