Wonen bij
Wonen bij
Zorg in uw eigen omgeving

Hospice Claude Monet

Wij krijgen vroeg of laat allemaal te maken met de laatste levensfase. Als deze fase nadert, komt ongetwijfeld de vraag bij u naar boven waar en hoe u uw leven wilt voltooien. Afscheid nemen van het leven, van uw partner, familie en vrienden, doet u op de wijze die bij u past en waar u dat wilt. Veelal wordt de keuze voor thuis overlijden gemaakt, in de eigen vertrouwde omgeving met hulp van palliatieve thuiszorg. Maar soms is thuis blijven niet mogelijk. U heeft bijvoorbeeld onvoldoende mantelzorgers of het wordt voor hen te zwaar. Dan kunt u kiezen voor een verblijf in Hospice Claude Monet in Het Zamen. Het Hospice is voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk, ongeacht de aandoening of beperkingen.

 

Hospice Claude Monet

Het Hospice is een Bijna Thuis Huis en biedt onderdak, begeleiding, verzorging, verpleging en gastvrijheid aan cliënten die ongeneeslijk ziek zijn en zich voorbereiden op hun overlijden.

Palliatieve zorg, waarin wij aandacht besteden aan de volgende aspecten:

  • Een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven
  • Aandacht voor lichamelijke en geestelijke klachten
  • Psychologische en spirituele aspecten
  • Emotionele ondersteuning van de cliënt en diens naasten
  • Leren omgaan met ziekte van de cliënt en eigen rouwgevoelens

De cliënt behoudt hierin zelf de regie en daarnaast hebben ook de naasten naar eigen wens en invulling hierin een belangrijke rol.

De zorg in het Hospice is afgestemd op de persoonlijke behoeften en wensen van de cliënt. Een deskundig team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpende plus en vrijwilligers staat dagelijks klaar voor onze cliënten.

  

Verblijf in het hospice

Hospice Claude Monet bestaat uit luxe ingerichte driekamerappartementen. Elke cliënt heeft een eigen appartement tot zijn of haar beschikking. De appartementen zijn ingericht met een eigen keukenblok, sanitaire voorzieningen, tv en telefoonaansluiting. WiFi is in het gehele pand aanwezig. Het appartement kan met eigen spullen worden ingericht, zodat het nog meer een thuis wordt, en u kunt uw familie en naasten ontvangen in uw appartement.

Uiteraard kunnen uw naasten, indien gewenst, ook in deze fase een belangrijke rol spelen. Daarom bieden wij de mogelijkheid voor uw partner om tijdens uw verblijf bij u in het hospice te verblijven. Indien uw partner een zorgindicatie heeft, nemen wij de zorg over. Ook zonder zorgvraag is het mogelijk dat uw partner tegen een vergoeding gebruik maakt van de logeerregeling.

Uw eigen huisarts zal in de laatste fase medische ondersteuning bieden. Indien uw eigen huisarts de mogelijkheid niet heeft om deze ondersteuning te bieden, kan een aangesloten huisarts deze medische ondersteuning voor u overnemen. Wij werken samen met Apotheek Bohemen in Den Haag.

In ons Hospice wordt een eventueel verzoek tot euthanasie uiterst serieus genomen. Uitvoering is bespreekbaar binnen de geldende wet- en regelgeving. Ook in dit geval wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke wensen. U houdt tot het einde de regie in eigen handen.

 

Hoe vraag ik hospicezorg aan?

Met een verwachte levensduur van 3 maanden of korter, en een minimale leeftijd van 18 jaar, kunt u opgenomen worden in Hospice Claude Monet. Deze levensduurverwachting moet worden afgegeven door uw huisarts of specialist. U kunt zelf contact met ons opnemen, maar uiteraard kan dit ook via uw huisarts of specialist. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 070 – 750 70 00 of via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als uw ziekteproces nog niet zover is, of als het uw intentie is om thuis te blijven en u het Hospice als het ware “achter de hand” wilt houden, kunt u zich ook op onze wachtlijst laten plaatsen.

Hospice Claude Monet is aangesloten op het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden. De beschikbare plaatsen in Hospice Claude Monet worden tevens bekend gemaakt via dit netwerk. Wilt u zelf de warmte en gemoedelijkheid van Hospice Claude Monet ervaren? Neem contact op via telefoonnummer 070 – 750 70 00 voor een persoonlijke rondleiding.

 

Wat wordt vergoed?

De kosten die gepaard gaan met de opname worden vergoed vanuit de Wlz of de basisverzekering. Op de website van ZorgWijzer vindt u een overzicht van de vergoedingen voor het Hospice. Aanvullende kosten zoals gebruik tv, was en telefoon worden bij u in rekening gebracht. Indien uw partner tijdens uw verblijf tevens in Hospice Claude Monet wil verblijven, maar geen indicatie heeft, zal de logeerregeling en de bijbehorende kosten worden toegepast.

 

 

De bloemen in het Hospice worden mogelijk gemaakt door:

Back to top