Hospice Claude Monet

Eind september 2013 is Hospice Claude Monet geopend aan de Esperantostraat 12. Het hospice bestaat uit vier luxe ingerichte driekamerappartementen, die zich binnen de muren van een intramurale setting bevinden, maar waarbij de cliënt zijn eigen appartement heeft.

Het hospice biedt begeleiding, verzorging en gastvrijheid aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en zich voorbereiden op hun overlijden. Palliatieve zorg, waarin we met een menselijke benadering, persoonlijke aandacht en goede pijn- en symptoombestrijding streven naar het behouden van de kwaliteit van leven. De cliënt behoudt hierin zelf continu de regie. Naasten hebben naar eigen wens en invulling hierin een belangrijke rol.

De zorg in het hospice is afgestemd op de persoonlijke behoeften en wensen van de cliënt. Er wordt aandacht besteed aan zowel de lichamelijke, geestelijke als sociale aspecten. Een deskundig team van verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers staat altijd klaar voor de cliënt.

In het hospice is 24 uur per dag een gespecialiseerde verpleegkundige in de nabijheid. De cliënt kan zijn persoonlijke wensen aangeven en houdt tot het einde de regie in handen, waarbij familie en naasten indien aanwezig en wenselijk een belangrijke rol spelen. De appartementen zijn ingericht met een eigen keukenblok, sanitaire voorzieningen, telefoon en tv-aansluiting. Draadloos internet (Wi-Fi) is in het gehele pand aanwezig. Het appartement kan met eigen spullen worden ingericht, zodat het nog meer een thuis wordt. De cliënt kan in zijn eigen appartement, in een zo huiselijk mogelijke sfeer, familie en naasten ontvangen.

Hospice Claude Monet is voor iedereen toegankelijk, ongeacht de aandoening of beperkingen. Wij hanteren een minimale leeftijdsgrens van 18 jaar.

In Hospice Claude Monet van Stichting Eykenburg wordt een verzoek tot euthanasie serieus genomen. De uitvoering hiervan is mogelijk  binnen de geldende wet- en regelgeving opgesteld in de Wet Euthanasie.