Veiligheid

In Huize Eykenburg wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. Zo krijgen bewoners een ‘tag’ in plaats van een kamersleutel. Ook zijn de kamers aangesloten op het zusteroproepsysteem, zodat er bij nood snel iemand ter plaatse is.

Tag

Voor het doen van betalingen in huis gebruiken bewoners een ‘tag’. Dit is een klein kunststof kaartje dat aan de sleutelbos of keycord past. De tag fungeert als sleutel, niet alleen van de eigen kamerdeur, maar ook van bepaalde toegangsdeuren. Bewoners kunnen ook geld storten op de ‘tag’. Ze kunnen dan met dit kaartje aankopen in de winkel of bestellingen in het restaurant betalen. Bewoners hoeven dus niet met contant geld rond te lopen.


Brandveiligheid

Brand willen we uiteraard graag voorkomen. Daarom zijn alle appartementen en algemene ruimten uitgerust met brandmelders. Ook zijn er brandslangen in het gebouw en zijn tussendeuren aangebracht die bij brand automatisch sluiten en een eventuele brand vertragen. Overal in het gebouw hangen bij telefoons kaarten met instructies voor als er brand uitbreekt. Uiteraard beschikken we over een team bedrijfshulpverleners.


Zusteroproepsysteem

In elke kamer en badkamer is ook een schakelaar aanwezig die is aangesloten op het zusteroproepsysteem. Bij nood kunnen bewoners hiervan gebruik maken. Er is dag en nacht verzorgend personeel aanwezig. In noodsituaties kunnen zij het appartement in om zonodig hulp te bieden.