Nieuws
Zorg in uw eigen omgeving
Slider

Weer het gevoel dat je meetelt, dankzij een STiP baan bij Stichting Eykenburg

Zoulikha Zerouali is anderhalf jaar geleden gestart bij Stichting Eykenburg als huiskamerbegeleider via het STiP-traject (Sociaal Traject in Perspectief). Het STiP-traject biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij een werkgever.

Ondanks een druk gezin, Zoulikha heeft vijf kinderen en een chronisch zieken man, wilde zij wel graag weer aan het werk. ‘Ik wilde altijd al werken, maar vaak werd er gevraagd om een bepaalde opleiding die ik niet heb’, vertelt Zoulikha.

Inmiddels heeft Zoulikha haar STiP traject succesvol afgerond en is zij onlangs in dienst gekomen van Stichting Eykenburg. Zoulikha heeft het zo naar haar zin in de zorg, dat zij graag een opleiding wil gaan doen om zo nog meer te kunnen betekenen voor de cliënten van Stichting Eykenburg. 

‘Het werk geeft me echt een doel in het leven, ik krijg het gevoel dat ik meetel. Ik kan me wat meer permitteren en meer voor mijn kinderen betekenen. Ze zijn heel trots dat mama aan het werk is’, vertelt Zoulikha.

Inmiddels heeft Stichting Eykenburg aan 14 professionals vanuit het STiP traject een contract aangeboden. Daarnaast zijn 4 professionals gestart met een opleiding voor zorgmedewerker op niveau 2 en 3. De eerste fase van het STiP-traject is succesvol afgerond, het traject wordt daarom ook voortgezet bij Stichting Eykenburg. De komende periode zet Stichting Eykenburg zich in om nog meer professionals het STiP-traject succesvol te laten afronden.

Klik op de afbeelding om het gehele interview in de Volkskrant te lezen.

STiP banen
Zoulikha werkt als huiskamerbegeleider in Het Zamen

Back to top