Nieuws
Zorg in uw eigen omgeving
Slider

Richtlijnen rondom Corona-virus

 

Stichting Eykenburg handelt in lijn met de voorschriften en informatie van het RIVM en branchevereniging Actiz. Naar aanleiding van de persconferentie op donderdag 19 maart zijn Het Zamen en Huize Eykenburg gesloten voor bezoekers

 

Uitgangspunten

Stichting Eykenburg heeft de eerder genomen maatregelen van de Nederlandse overheid vertaald  naar eigen uitgangspunten:

  • Zorg moet worden verleend.
  • Bedrijfsvoering moet zoveel mogelijk doorgaan.
  • Vereenzaming van cliënten moet worden tegen gegaan.
  • Er vinden geen centrale activiteiten plaats.
  • Medewerkers werken per dag alleen op Het Zamen of Huize Eykenburg, niet op beiden locaties.

Deze uitgangspunten blijven van toepassing. 

 

Het coronavirus binnen Stichting Eykenburg

Binnen Stichting Eykenburg zijn wij helaas bekend met cliënten die besmet zijn met het coronavirus. Wij handelen in lijn met de voorschriften vanuit het RIVM betreft de zorgverlening op deze afdelingen. De eerste contactpersonen van de cliënten zijn hierover geïnformeerd. 

 

Maatregelen

 

Het Zamen en Huize Eykenburg niet toegankelijk voor bezoek
Vanaf heden is het niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan Het Zamen en Huize Eykenburg. Voor cliënten die stervende zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Uiteraard krijgt u in deze situatie de gelegenheid om afscheid te nemen. In overleg met de teamleider/contactverzorgende mogen deze cliënten bezoek ontvangen. 

Tijdens de persconferentie op 19 mei 2020 heeft Minister de Jonge aangegeven dat alle verpleeghuislocaties bezoek mogen ontvangen, mits zij voldoen aan de gestelde randvoorwaarden. De randvoorwaarden zijn onder andere: 

  • Beschikken over voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • De aanwezigheid van voldoende inzetbare medewerkers die de bezoekregeling kunnen begeleiden;
  • Strikte naleving van de hygiëne maatregelen.

Daarnaast dienen er looproutes ontwikkeld te worden, zodat afdelingen met besmette cliënten niet toegankelijk zijn voor bezoek. Tot 15 juni 2020 hebben alle zorgorganisaties de ruimte om de verruimde bezoekregeling logistiek voor te bereiden, zodat elke cliënt 1 bezoeker per dag kan ontvangen. 

Momenteel ontwikkelt Stichting Eykenburg, in samenwerking met de Ondernemingsraad en Cliëntenraad, een plan om de bezoekregeling mogelijk te maken. De eerste contactpersonen van onze cliënten worden op de hoogte gesteld, zodra dit plan gereed is en onze cliënten weer bezoek kunnen ontvangen. 

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen medewerkers Stichting Eykenburg
De richtlijnen voor het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen (waaronder de mond-neusmaskers en handschoenen) vanuit het RIVM worden nageleefd in onze zorgverlening. Inmiddels hebben wij voldoende middelen tot onze beschikking om de richtlijnen van het RIVM uit te breiden, waardoor de medewerkers die in contact komen met cliënten de middelen ook preventief kunnen inzetten. 

 

Op welke wijze kan er contact gezocht worden met mijn familielid/naaste in Huize Eykenburg of Het Zamen?
Het is mogelijk om telefonisch contact op te nemen met uw familielid/naaste in Huize Eykenburg of Het Zamen. De afdelingen zijn voorzien van een tablet met Skype. De eerste contactpersonen hebben informatie ontvangen over het gebruik van Skype en de gebruikersnaam van de afdeling op Skype. De tablet wordt door meerdere cliënten gebruikt, waardoor het mogelijk is dat u de afdeling soms niet meteen kunt bereiken. 

 

Spullen langs brengen voor de cliënten in Huize Eykenburg en Het Zamen door familie/naasten
Vele mantelzorgers of familieleden zijn gewend om de was te doen voor cliënten op een van onze locaties, of om boodschappen mee te nemen. Door de huidige bezoekregeling is het momenteel niet mogelijk om de was, boodschappen of andere spullen op de afdeling af te geven. Wel kunt u dagelijks tussen 10.30 - 12.30 uur spullen afgeven bij de leveranciersingang van Huize Eykenburg of Het Zamen, voorzien van de naam van de cliënt, de afdeling, het kamernummer, uw naam en telefoonnummer. Op deze momenten is er een medewerker van Stichting Eykenburg beschikbaar om de spullen aan te nemen en naar de afdeling te brengen. Wij vragen u wel om zoveel mogelijk met uw familie en/of naasten af te stemmen wanneer u spullen komt afgeven, zodat deze tegelijkertijd naar de afdeling gebracht kan worden. 
De leveranciersingang van Huize Eykenburg vindt u in de Druivenstraat 18. De leveranciersingang van Het Zamen vindt aan de zijkant van het pand aan de Zamenhofstraat. 

 

Het activiteitenaanbod van Stichting Eykenburg
De activiteiten op de afdelingen gaan door zoals de cliënten dit gewend zijn. Er worden zo mogelijk zelfs meer activiteiten georganiseerd en alternatieve oplossingen bedacht om cliënten bijvoorbeeld nog steeds te laten genieten van een optreden, zonder dat er daarvoor extra mensen op de afdeling te hoeven komen. De centrale activiteiten en de activiteiten van het Haags Ontmoeten en het Ontmoetingscentrum zijn afgelast.

 

Dagbestedingen van Stichting Eykenburg
Het Haags Ontmoeten, het Ontmoetingscentrum, de Kankantri en Laksmi zijn gesloten.

 

Leveranciers
De leveranciers van Huize Eykenburg maken gebruik van het laad- en losperron in de Druivenstraat, dit blijft ongewijzigd. De leveranciers nemen telefonisch contact op met het algemene nummer om aan te geven dat zij de producten afleveren.
De leveranciers van Het Zamen maken gebruik van de zijingang, de linker deur naast de vuilcontainer. De leveranciers nemen telefonisch contact op met het algemene nummer om aan te geven dat zij de producten afleveren.

 

Bent u eerste contactpersoon en heeft u de afgelopen periode geen mail van ons ontvangen betreft de maatregelen rondom het coronavirus COVID-19? Wilt u dan contact opnemen met afdeling cliëntadministratie om uw (juiste) e-mailadres door te geven? U kunt uw e-mailadres mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Back to top