Nieuws
Zorg in uw eigen omgeving
Slider

Op een veilige manier verhuizen naar het verpleeghuis kan bij Stichting Eykenburg!

Nu de coronacrisis nog in volle gang is, zijn vele kwetsbare ouderen angstig om te verhuizen naar het verpleeghuis. Vele van deze kwetsbare ouderen stellen de verhuizing naar het verpleeghuis daarom ook uit, met alle gevolgen van dien.

 

Opname afdeling

Om kwetsbare ouderen toch op een veilige manier te laten verhuizen naar het verpleeghuis, hebben wij een opname afdeling gecreëerd op onze locatie Het Zamen. Voor de veiligheid van de nieuwe cliënten en om hen toch de zorg te bieden die zij nodig hebben, verblijven deze cliënten de eerste weken na opname op de opname afdeling in de zogenoemde zelf isolatie. Nadat de cliënten zijn getest op het coronavirus monitoren wij de gezondheid van de cliënt en kan men op een veilige manier in het verpleeghuis verblijven. Ook op deze afdeling zijn alle professionals voorzien van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Na deze periode verhuist de cliënt naar een reguliere afdeling.

Wij vinden het belangrijk dat de cliënten op deze afdeling zich thuis voelen. Daarom zijn de huidige kamers aangepast, waardoor de cliënten op de opname afdeling een tweekamer appartement tot hun beschikking hebben. Naast een eigen huiskamer en slaapkamer, beschikt de cliënt ook over eigen sanitaire voorzieningen.

 

Contact met familie en naasten

Voor de cliënten op de opname afdeling geldt dezelfde bezoekregeling als voor de andere cliënten in de verpleeghuizen. Hierdoor is het niet mogelijk om bezoek te ontvangen. Om het contact tussen de cliënten en hun familieleden in stand te houden, is er een tablet beschikbaar waar de cliënt gebruik van kan maken om te videobellen. Uiteraard is het ook mogelijk voor de cliënten om een eigen tablet of smartphone gebruiken voor dit contact. Dagelijks kunnen familieleden boodschapjes of andere spullen afgeven bij de leveranciersingang van Het Zamen. Hierdoor blijven de cliënten met hun familieleden en andere naasten verbonden.

Back to top