Vierde editie InfoKruispunt is beschikbaar!

In dit laatste nummer van 2022 weer een aantal openhartige en mooie verhalen va cliënten, bewoners en collega's:

 • Een interview met de contact clowns ‘Polly & Pleun’.
 • Mevrouw Groen over het belang van begeleiding in 'U wordt dement was de boodschap'
 • Vrijwilligster Olga over haar vaste piano optredens in Huize Eykenburg.
 • Kinderen van basisschool De Vlierboom over de briefwisseling met onze bewoners.
 • Vijf extramurale cliënten vertellen hun verhaal in de special ‘Zorg op maat’.
 • In de nieuwe rubriek ‘Passie voor’ vertellen drie collega's ze over hun ervaringen bij de Intramurale Huishouding.
 • 'De gezelligheid begin al in de bus' een van de artikelen over de verschillende dagbestedingen. 
 • En nog veel meer.

De digitale versie treft u hier aan.

Veel leesplezier!

Centrale Lichtjesfeest viering

Elk jaar staan een viertal feestdagen centraal om elkaars achtergrond en gebruiken beter te leren kennen. Eind oktober vierden we Diwali, één van de belangrijkste familiefeesten in het hindoeïsme. Het wordt altijd aan het eind van de herfst gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Het feest symboliseert de overwinning van het goede over het kwade. De godin Lakshmi, de godin van rijkdom, geluk en licht, wordt vereerd. Bij het licht van diya’s, kleigebakken (olie)lampjes, wordt er lekker gegeten, geeft men elkaar cadeautjes en worden spannende legenden vertelt.

Iemands metgezel zijn geeft voldoening

De Poolse Zaneta Gromek (41) heeft in de particuliere zorg gewerkt tot de geboorte van haar dochtertje. “Ze heeft veel extra zorg nodig, maar ik wil ook graag iets anders dan fulltime moeder zijn, dus heb ik me opnieuw aangemeld als vrijwilliger in het hospice. Ik ben hier iedere week 1 of 2 ochtenden.” Het hospice? Klinkt pittig. “Ik vind het eerder mooi werk. Het is zo’n eer deel te mogen nemen aan de laatste reis. Je bent een metgezel tijdens een belangrijke fase. Dat is intiem om te delen.

Vrijwilligers Stichting Present helpen op beide locaties 

 

Maar liefst 10 vrijwilligers van Stichting Present organiseerden onlangs samen met de collega’s en vrijwilligers van welzijn een gezellige spelletjesmiddag in Huize Eykenburg. Bewoners konden per afdeling sjoelen, kegelen, ring gooien en gebruikmaken van de knikkerbaan. Naast veel plezier was het ook direct duidelijk wie er van de cliënten voor de winst ging! Na afloop van het spelletjescircuit bakten de bewoners samen met de Present-vrijwilligers pannenkoeken in de Kookstudio. Een mooie afsluiting van een geslaagde en vooral gezellige middag.

Ludiek acties om te attenderen op belang van bewegen

 

Aandacht voor bewegen en balans is altijd aan de orde, maar tijdens de valpreventie week werd er ook dit jaar op beide locaties op een ludieke manier bij stil gestaan.

Stichting Eykenburg is een samenwerking met Woonzorg Nederland aangegaan

 

Zelfstandig wonen in Het Coornhert maar met de zorgmogelijkheden van Stichting Eykenburg op afroep

 

Stichting Eykenburg is een samenwerking aangegaan met Woonzorg Nederland en dan specifiek voor het in stadsdeel Moerwijk gelegen woon-zorgcomplex Het Coornhert. Deze samenwerking sluit goed aan op onze visie van wijkgericht werken. We willen namelijk in de toekomst graag ons zorggebied buiten Segbroek uitbreiden en onze naamsbekendheid vergroten.

Viering Nationale Ouderendag op beide locaties

 

Na een jaar van wachten was het dan weer zo ver…. De Cupcake Challenge! Net als vorig jaar barstte de strijd tussen de cliënten en collega’s van de verschillende afdelingen los om de mooiste cupcakes te maken, deze vol trots aan de jury te tonen en vooral om deze op te eten natuurlijk! Om 8 uur ’s ochtends stonden de eerste cupcakes al in de oven in Huize Eykenburg en kon iedereen genieten van de heerlijke geur.

Derde editie InfoKruispunt is verschenen!

 

Een nieuwe editie van ons magazine het InfoKruispunt is verschenen. Een nummer vol mooie verhalen van én over onze cliënten en collega's van Stichting Eykenburg. 

 

In dit derde nummer leest u onder meer: 

 • Een interview met bestuurder Alex Reede 'De minisamenleving: Samen sterk in de wijk'
 • Leren we 4 nachtuilen kennen; wie zijn die zorghelden 's nachts?
 • Kijken we mee met de teamleiders van de Extramurale Huishouding. 
 • Het verhaal van Collega Suzanne over wat werken in de huishoudelijke verzorging bij cliënten thuis voor haar betekent.
 • Een special over 'samen oud' worden in het verpleeghuis
 • Maken we kennis met de begeleiders en een collega van de Praktijk Leer Afdeling in Het Zamen
 • En nog veel meer mooie en interessante verhalen.

 

U treft het InfoKruispunt hier aan.

Mijn man voelt zich hier thuis en ik heb deels mijn vrijheid terug

 

Het persoonlijke verhaal van mantelzorger Anneke Secrève

“Een paar jaar geleden begonnen mij wat dingen op te vallen aan Wim. Mijn man was altijd een lieve, rustige man. We deden altijd alles samen en je kan echt wel zeggen dat we met elkaar vergroeid waren. Ineens kon hij bepaalde dingen niet meer en vergat hij zaken. Dan werd hij kwaad op mij, dat kende ik niet van hem. Daarnaast veranderde ook zijn gedrag.” Aan het woord is Anneke Secrève, de vrouw en mantelzorger van Wim, die leidt aan Fronto Temporale Dementie. Ze vertelt openhartig over het ziekteproces, het verdriet en over de manier waarop Stichting Eykenburg zowel Wim als haar kon helpen.

Nieuwe groep studenten start op praktijkleerafdelingen  

Op 22 augustus zijn op de praktijkleerafdeling (PLA) van Het Zamen en Huize Eykenburg 30 nieuwe studenten van het ROC Mondriaan gestart met hun stage. Op de PLA's zwaaien zij de scepter, uiteraard onder toeziend oog van de teamleiders, werkbegeleiders en praktijkopleiders. De studenten lopen 10, 20 of 40 weken stage afhankelijk van hun opleidingsniveau en leerjaar.

Collega’s extramurale huishouding zetten 100-jarige cliënt in het zonnetje 


Mevrouw Orsel-Van der Doorn is 16 augustus 100 jaar geworden! Reden voor de teamleiders van de extramurale huishouding om haar uitgebreid te feliciteren met deze heugelijke mijlpaal. Het was aan collega Astrid Nolten om een prachtige grote bos bloemen te overhandigen namens alle teamleiders en collega’s van de EMH. Astrid werkt sinds 2009 bij ons en komt al ruim 8 jaar elke maandagochtend bij de jubilaris in verband met de huishoudelijke verzorging. Ze kennen elkaar dan ook ondertussen erg goed. 

Gezamenlijke viering Indische Koempoelan op beide locaties

Bij Stichting Eykenburg worden ieder jaar een viertal jaarlijks wisselende culturele feesten samen gevierd om zo kennis te maken met de kleurrijke feesten en gewoontes. Na Eid-al-fitr, het Suikerfeest, werd er begin augustus een aantal dagen stil gestaan bij de Indische Koempoelan.

Bezoek Roel’s Beestenboel was weer hartverwarmend
 

Roel's Beestenboel heeft weer een bezoek gebracht aan beide locaties. Voor de cliënten altijd een heerlijke dag waar echt naar uitgekeken wordt en waarop er volop geknuffeld wordt met alle dieren. De ezel No No, de geiten Belle en Jelle, de schapen Uch, Jan, Frits, het lammetje Kees en de alpaca Fred hebben echt de harten van de cliënten gestolen. De blije witte labradoodle en allemansviend claimde uiteraard zijn ‘speciale momentjes’ met de bewoners en ook de konijnen kregen de nodige aandacht. Speciaal dit jaar was dat Jan het schaap tijdens zijn bezoek aan Het Zamen met de hand geschoren werd, wat aandachtig werd gevolgd door onze bewoners. Het was op beide locaties een geweldige belevenis vol hartverwarmende momenten en ontmoetingen tussen mens en dier.

Feestelijke opening ontmoetingsruimtes

Na lang wachten was het dan eindelijk zover voor de cliënten van Zorgappartementen The Living Stone. De ontmoetingsruimtes op de eerste en tweede etage waren klaar! Tijd voor een feestelijke opening. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de nieuwe ruimtes eens goed bekeken door alle aanwezigen. Het team van Franchette had met hulp van de Technische Dienst deze weten om te toveren tot ware pareltjes. 

Zomerse sferen in belevingstuin Huize Eykenburg 

Is er een camping zitje in het Atrium van Het Zamen gerealiseerd. 

De binnentuin van Huize Eykenburg heeft een tropisch tintje gekregen!

 Camping zitje een groot succes

Camping Het Zamen zitje is een succes! Cliënten komen een kijkje nemen en af en toe is het een dolle boel met veel pret zoals het onder onsje met de heer Gerding, die overigens altijd wel te porren is voor een lolletje. Dit is het begin van Camping Het Zamen! Wie weet wat er volgend jaar zomer in Het Zamen staat?

Zomers bustripje naar Delftse Hout 

Een zomers uitstapje voor een aantal bewoners van Het Zamen! Eind juli bracht de bus van Stichting Eykenburg de bewoners naar het mooie Delftse Hout. Het was prachtig weer, perfect voor ouderwets 'bermtoerisme'. We vonden een mooi plekje aan het water, waar we gepicknickt hebben met een drankje en chips. Het rook er heerlijk naar groen en aarde van de natuur! 

Dames Polly en Pleun op bezoek in Het Zamen 

Dat onze case manager dementie Patricia ook contact clown is. Dat wisten velen van ons niet. Maar wat maakte zij samen met collega contact clown Monique het verschil voor onze cliënten! Samen gingen zij als de dames Polly & Pleun op bezoek bij de cliënten van de Vincent van Goghstraat.

Uit het oog, maar niet uit het hart

Het verschil maken. Dat zit hem vaak in de kleine dingen. Patricia van Welzijn Het Zamen regelde samen met Linda van Huize Eykenburg een geweldige verrassing. De emotionele hereniging van twee vriendinnen die ieder in een andere locatie van Stichting Eykenburg wonen.  

Artikel over Jawahir en Farida in MediVacature 

Super trots kunnen we zijn op het artikel van Jawahir en Farida in MediVacature. Beide collega's zijn contactverantwoordelijken niveau 3, maar waar Jawahir op locatie Het Zamen werkt, werkt Farida juist in de extramurale zorg (Thuiszorg). In het artikel vertellen beide dames over hun werkzaamheden, wat werken bij Stichting Eykenburg voor hen inhoudt en leren we dat ze vroeger beiden eigenlijk iets anders wilden worden. Een mooi verhaal voor schoolverlaters en andere geïnteresseerden over de mogelijkheden bij Stichting Eykenburg. Dames, bedankt! 

Back to top