Strategische samenwerking HWW zorg en Stichting Eykenburg in stadsdeel Centrum 

 

Mogelijk realisatie ‘Wereldhuis’ in de Schilderswijk   

 

Samen de cliënt zo goed mogelijk zorg en ondersteuning bieden. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen HWW zorg en Stichting Eykenburg voor stadsdeel Centrum en dan met name de Schilderswijk. Beide organisaties zijn reeds actief in deze wijk en werken vanuit een gedeelde visie op zorg op maat. Door hun complementaire intra- en extramurale expertises te bundelen, kunnen cliënten en bewoners eenvoudig profiteren van een nieuw compleet zorgaanbod. Tevens  onderzoeken beide zorgorganisaties, als onderdeel van de samenwerking, de gezamenlijke ontwikkeling van een ‘Wereldhuis’ in de Schilderswijk. Het Wereldhuis, waar cultuurspecifieke en leefstijlgerichte zorg wordt verleend, is als nieuw concept voorzien op de locatie van verpleeghuis De Schildershoek. 

Multicultureel festival laat cliënten genieten van zomerse sferen 

 

Dit kwartaal besteden we veel aandacht aan het thema ‘alles omtrent eten en drinken’. Er worden zeer veel activiteiten voor onze cliënten georganiseerd en het mooie is dat bijna alles te maken heeft met zomerse gezelligheid!

Keuzevrijheid in eten en drinken staat centraal

 

Ook ten aanzien van het voedingsbeleid staan er bij Stichting Eykenburg dit jaar veranderingen op stapel. Dat voor veel cliënten de maaltijden een belangrijk moment van de dag vormen, is een gegeven. Uiteraard zijn de wensen van onze cliënten hierin leidend, aldus Carin Hoefmans, adviseur voedingsbeleid. “We streefden er altijd al naar om op het gebied van eten en drinken zo dicht mogelijk bij de eetgewoontes van onze cliënten te blijven en de komende maanden gaan we daarin nog een aantal stappen maken. Wat je eet, waar je eet, wanneer je eet en daar je eigen regie over hebben; dat vormt de centrale gedachte. Daarnaast speelt de entourage ook een belangrijke rol. 

Goud op de Olympische Spelen van Stichting Eykenburg

 

De Olympische Spelen zijn begonnen! Zowel voor de professionals als voor onze cliënten op beide locaties! Ik hoop dat de professionals het net zo goed in Tokio doen als onze cliënten; het regende namelijk gouden medailles op de spelen in Het Zamen en Huize Eykenburg.

Stagelopen bij Stichting Eykenburg: een kostbare ervaring rijker! 

Bowien Gruppen (20) liep haar eindstage op de praktijkleerafdeling van Stichting Eykenburg. “Ik heb heel veel positieve ervaringen opgedaan en veel kennis overgehouden aan deze stage.”

Canvassen winnaars fotowedstrijd Vrijheid worden opgehangen op beide locaties

 

En toen was het dan zover! De huldiging van onze prijswinnaars van de fotowedstrijd ‘Vrijheid’. Tanja, Diana en Jolanda waren uitgenodigd om naar Huize Eykenburg te komen. In het restaurant werden ze opgewacht door de 3 juryleden. Op schilderezels, maar nog verborgen voor het oog, stonden de prijswinnende doeken klaar. Deze fotocanvassen zijn op beide locaties te bewonderen.

 

 Feestelijke uitreiking diploma’s eerste groep geslaagden opleiding ‘Helpenden Plus’ 

 

Afgelopen week ontvingen de eerste 9 geslaagden van de opleiding ‘Helpenden Plus’ hun diploma! Tijdens de opleiding hebben Mala, Samira, Farsana, Rachel, Taisienne, Saloua, Assma, Susheel en Saskia, allen werkzaam als Helpende niveau 2, geleerd hoe ze verschillende verpleegtechnische handelingen kunnen uitvoeren. Dat klinkt mooi, maar de meesten waren aan het begin van de opleiding toch wat nerveus. Gelukkig werd dat als snel minder toen duidelijk werd wat ze zouden gaan leren, ze hun leraar kenden en ze de steun ervaarden van hun collega’s en teamleiders. Na het praktijkexamen dat werd afgekomen door Gerry Weseman, was het moment eindelijk daar en ontving deze eerste groep het welverdiende Helpende Plus mbo-certificaat. 

1 miljoenste waardering op Zorgkaart Nederland valt bij Stichting Eykenburg

 

Vandaag is bekend geworden dat er maar liefst 1 miljoen waarderingen zijn geplaatst op ZorgkaartNederland. Op dit platform kunnen gebruikers van een zorgbehandeling aangeven hoe zij deze hebben ervaren. Dit heugelijke feit is uiteraard een mijlpaal voor ZorgkaartNederland, voor alle mensen die zelf de regie willen over hun zorg willen hebben, maar tevens een mijlpaal voor onze organisatie! De miljoenste waardering viel hier en werd geplaatst door mevrouw Everaert.

Juni-nummer staat volledig in het teken van ‘Vrijheid’.

In dit nummer waaraan een zeer groot aantal cliënten en collega’s meewerkten, besteden we aandacht aan ‘Vrijheid’ in verschillende facetten. 

Bestuurder Alex opent samen met cliënten de tentoonstelling ‘vrijheid’ in Het Zamen. 

 

De cliënten hebben per afdeling collages gemaakt naar aanleiding van de vraag waar ze aan denken bij ‘vrijheid’. Dat verschilt uiteraard per persoon en veel herinneringen kwamen terug zoals dansen in discotheek Belle Amie, herinneringen aan geboorteland Suriname, jeugdspelletjes buiten doen zoals hinkelen en touwtjes springen tot aan de vrijheid te zijn wie je bent. De quotes zijn indrukwekkend en geven de thema’s van de collages aan!

Winnaars eerste fotowedstrijd Stichting Eykenburg zijn bekend.

 

In verband met de Dag van het Humanisme hebben we onze collega’s gevraagd een foto in te sturen van wat vrijheid voor hen betekent. Vrijheid kan in van alles zitten: een wandeling langs het strand, fietsen, het gevoel van ruimte, een theetje op het terras, een vogel in de lucht, de aanblik van een boot op het water, etc. Bij een wedstrijd hoort natuurlijk een prijs. De foto van de winnaars zal op canvas in Huize Eykenburg en in Het Zamen opgehangen worden en tevens worden gepubliceerd op onze socials!  

Hartenwensen cliënten staan centraal tijdens Dag van het Humanisme 

 

Na eerder met zijn allen Holi Phagwa en het Suikerfeest gevierd te hebben, stonden we tijdens de langste dag van het jaar stil bij de 3e centrale viering: de Dag van het Humanisme. Aan alle gezichten van de bewoners te zien, was het een geslaagde dag! Het noteren van de hartenwensen stond centraal! Uiteraard hield de vraag veel bewoners bezig: Door wie en wanneer worden de wensen die in vervulling gaan gekozen?  

 In gesprek met bestuurder Alex Reede over de betekenis van vrijheid

 

Dit kwartaal besteden we extra aandacht aan het thema ‘Gemotiveerd omgaan met vrijheidsbevordering’. Of met andere woorden: vrijheid! Vrijheid is een van de pijlers van onze grondwet en een van de kernwaarden van onze organisatie. Zowel voor de cliënt, waarbij een ieder zijn leven kan leiden zoals hij/zij dat wil, als voor onze medewerkers waarbij we iedereen de mogelijkheid geven zelf invulling te geven aan de rol die zij vervullen binnen onze organisatie. Tijd voor een interview met bestuurder Alex Reede over de betekenis van vrijheid bij Stichting Eykenburg.

Collega's Floyd & Anne vertellen waar werken bij Stichting Eykenburg om draait.   

  

Wil jij ook het verschil maken? Dan zoeken wij jou!  

Want daar gaat het over bij Stichting Eykenburg. Het verschil maken voor onze cliënten door de persoon centraal te stellen en net dat stapje extra te zetten. Maar dat doen we ook voor onze medewerkers en hopelijk straks ook voor jou! Elke keer opnieuw willen we onze collega’s en cliënten de dag laten beleven als waardevol en betekenisvol. Dàt is onze drive.

Yvonne en Jolanda vertellen over hun werk bij Stichting Eykenburg  

Yvonne van der Hoek richt zich op mensen die voor het eerst met Stichting Eykenburg in aanraking komen. Jolanda Ligtvoet zorgt voor mensen binnen Stichting Eykenburg die komen te overlijden. Twee uitersten binnen één organisatie dus, maar met meer raakvlakken dan je zou denken.

Werken bij Stichting Eykenburg 

 

Bij Stichting Eykenburg mag je zijn wie je bent

Michelin de Roon deelt haar opleidingservaringen: kansen creëer jezelf!

 

Ik ben in juli 2016 begonnen als flexmedewerker bij Stichting Eykenburg. Na het behalen van mijn diploma Verzorgende IG in 2018, kon ik gelijk aan de slag bij de Extramurale Zorg. Een geweldige ervaring, maar ik wilde meer. Na een jaar heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn dromen intern gedeeld. Na overleg met mijn leidinggevende, mocht ik mij aanmelden voor de opleiding Verpleegkundige! Dat was een mooi moment. September 2019 was het dan zover en ben ik gestart met de opleiding!

Succesvolle Haagse proef met heupairbag voor ouderen bij Stichting Eykenburg

 

Bij Stichting Eykenburg werken we mee aan een proef van de gemeente Den Haag waarbij 10 cliënten in de thuiszorg de Wolk gebruiken. De Wolk is een ‘zelfdenkende’ broek, die je onzichtbaar onder je kleding kunt dragen en die zichzelf in een fractie van een seconde als een airbag opblaast zodra je dreigt te vallen. Het wordt daarom ook wel een heupairbag genoemd en is een handig hulpmiddel voor mensen met een valrisico. 

Science fiction in de thuiszorg bij Stichting Eykenburg! 

Een column geschreven door Eric Sluiter, teamleider extramurale zorg.

 

Technologie heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Maar bij de meeste cliënten in de wijk blijkt dat het gebruik van technologie nog niet vanzelfsprekend is. Zonde, want het kan het dagelijks leven een stuk aangenamer, makkelijker en veiliger maken. Daarom wil ik u met trots inspirerende hightech-snufjes presenteren die Stichting Eykenburg bij de thuiszorg inzet!

Silent Interaction programma raakt cliënten en brengt behalve een lach ook een traan 

 

De cliënten van de zorgappartementen in Huize Eykenburg getrakteerd op wel een heel bijzonder evenement: ‘Silent Interaction’. Dit initiatief van ADO Den Haag in de maatschappij, is een speciaal interactief muziekprogramma gericht op ouderen.

Cliënten ontdekken de belevenistuin tijdens de Lente tour 

 

“Vanochtend zijn we begonnen in Het Zamen met 8 geweldige vrijwilligers.” Aan het woord is Brigitte van Holsteijn, medewerker Welzijn en coördinator van de NL Doet actie in Het Zamen. “Na alles in Het Atrium versierd te hebben, zijn wij per afdeling de cliënten gaan halen.

Back to top