Viering Eid-al Fitr met thee en heerlijke hapjes op beide locaties

Elk jaar vieren we een viertal feestdagen gezamenlijk met alle bewoners. Op die manier maakt met kennis met elkaars cultuur en leert men elkaars gebruiken. Dit jaar is stonden we als eerste stil bij de viering van Eid al-Fitr ('het suikerfeest').

Zeer geslaagde Dag van de Zorg

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Dag van de Zorg-viering! Ieder jaar op 12 mei zetten we onze medewerkers graag in het zonnetje en staan we stil bij wat zij allemaal betekenen voor onze cliënten en onze organisatie. Iedereen draagt op zijn of haar manier bij aan één doel: onze cliënten een waardevolle en betekenisvolle dag bezorgen. Iedere dag opnieuw. En daar spreken we graag onze waardering voor uit. De feestcommissie had een mooi zomers programma samengesteld! 

De eerste editie van het InfoKruispunt is verschenen! 

Het is wederom een speciale editie geworden waarin we stil staan bij het levenseinde. Een pittig onderwerp maar dankzij de mooie en vaak ontroerende verhalen van nabestaanden, dappere cliënten en openhartige collega’s is het een blad met een glimlach en een traan geworden.

Cliënten genieten van Holi Phagwaviering

"Wat super gaaf dat onze cliënten door de Algemene Hindoe Basisschool uitgenodigd waren om Holi Phagwa mee te vieren!", dat is de super enthousiaste reactie van collega Patricia van welzijn.

NLdoet 2022: Tuinmeubilair strak in de lak en lekkere poffertjes voor onze cliënten

Dankzij de inzet van 8 wijkagenten en 4 andere vrijwilligers was NLdoet dit jaar opnieuw een groot succes. Stond op locatie Het Zamen het verwennen van onze cliënten centraal, op het Huize Eykenburg was het flink aanpoten in de tuin geblazen. 

Nieuwe afdelingsnamen voor beide locaties  

 Mogelijk heeft u het al gezien. De afdelingen op Huize Eykenburg hebben in het verleden gekozen voor een thema qua aankleding. Die thema’s inpireerden ons de ‘wachtruimtes’ voor de afdelingen bij het thema te betrekken en in te richten. Beschikken we al over een perron, een bibliotheek en strandpaviljoen zullen snel volgen. De werkzaamheden zijn namelijk in volle gang. Een logisch gevolg is om de namen van de afdelingen ook aan te passen. In Het Zamen veranderen de afdelingsnamen eveneens, door het woord ‘straat’ aan de huidige naam toe te voegen; Pablo Picasso wordt dus Pablo Picassostraat. 

Nieuwe samenwerking Den Haag Werkt en Stichting Eykenburg

 

Recent is de samenwerking tussen Den Haag Werkt en Stichting Eykenburg opnieuw vastgelegd. Een feestelijk moment! Dankzij de samenwerking krijgen 25 werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt bij Stichting Eykenburg de kans om zich te ontwikkelen door aan de slag te gaan in een STiP-baan! Dit zijn gesubsidieerde banen voor Hagenaars die al geruime tijd in een uitkeringssituatie zitten.

Een groot compliment voor jou! 

 

1 maart is het nationale complimentendag!

Een dag waarop de directie alle medewerkers een GROOT COMPLIMENT wil geven voor de onvoorwaardelijke inzet, zorg en aandacht van de afgelopen 2 jaar en het verschil dat zij daardoor gemaakt hebben voor onze cliënten én voor elkaar!

 Ongeacht de functie en of iemand in de wijk of op de locatie werkt: iedereen heeft zijn steentje bijgedragen!

 

#Bedankt allemaal!

Geïnteresseerd in een baan in de ouderenzorg? Kom dan naar Stichting Eykenburg Live!   

 

 Donderdag 24 maart as organiseren wij Stichting Eykenburg LIVE! Een interessante middag voor iedereen die altijd heeft willen werken in de zorg of er even tussenuit is geweest, voor studenten die dit jaar hun opleiding afronden en voor zorgprofessionals die graag meer willen weten over de kansen en mogelijkheden bij Stichting Eykenburg.

Katja vertegenwoordigt Stichting Eykenburg tijdens webinar ZorgkaartNederland

 

Onze collega Katja, adviseur Beleid & Kwaliteit, was een van de sprekers tijdens het webinar ‘Totaalscore’ dat onlangs georganiseerd werd door ZorgkaartNederland in samenwerking met Actiz en Zorghuis NL. Stichting Eykenburg was een van de twee Haagse zorgorganisaties die gevraagd waren om hun ervaringen te delen over werken met deze grootste ervaringssite voor de Nederlandse Gezondheidszorg. Sabrina Coopman, adviseur van ZorgkaartNederland, leidde het interview.

Praten over de dood, dat is toch doodnormaal?! 

Dat zou je denken. Maar voor veel mensen, cliënten en collega’s, is het een lastig onderwerp waar we vaak liever niet over praten. Stichting Eykenburg besteedt dit kwartaal aandacht aan het thema ‘alles omtrent het levenseinde ‘en is een campagne gestart om het gesprek op gang te helpen en zo het taboe een beetje te doorbreken.  

Stichting Eykenburg LIVE!

 

Donderdagmiddag 24 maart van 12.00 – 16.00 uur organiseren wij Stichting Eykenburg LIVE! 

Een interessante middag voor iedereen die altijd al heeft willen werken in de zorg of er even tussenuit is geweest, voor studenten die dit jaar hun opleiding afronden en voor zorgprofessionals die graag meer willen weten over hun kansen en mogelijkheden bij Stichting Eykenburg.

Rode Kruis Haagladen deelt 'Sweet Kisses' uit

 

Vandaag op Valentijnsdag werden onze cliënten wel heel erg aangenaam verrast door een zeer lief gebaar van het Rode Kruis. Alle cliënten op beide vestigingen kregen een ‘Sweet Kisses plantje’. Mevrouw Orrie was de gelukkige om ze namens alle cliënten in ontvangst te nemen op Huize Eykenburg. 

Praten over de dood, dat is toch doodnormaal?!

Dat zou je denken. Maar voor veel mensen, cliënten en collega's, is het een lastig onderwerp waar we vaak liever niet over praten. Stichting Eykenburg besteedt dit kwartaal aandacht aan het thema 'alles omtrent het levenseinde 'en is vandaag een campagne gestart om het gesprek op gang te helpen en zo het taboe een beetje te doorbreken.  

Het InfoKruispunt van december is uit!

Het InfoKruispunt is het magazine van Stichting Eykenburg voor cliënten, professionals en externe relaties. In deze speciale editie staan we stil bij de liefde. In tal van mooie artikelen spreken cliënten, collega's, externe professionals en mantelzorgers openhartig over intimiteit en seksualiteit.  

In dit nummer leest/ziet u onder meer:

 • Het ontroerende liefdesverhaal van de heer en mevrouw Vrolijk;
 • Een interview met oprichtster Loet Berkelmans van Flekszorg;
 • Over het belang van intimiteit en seksualiteit bij dementie;
 • Dat de manier van versieren cultureel bepaald is ; 
 • Een fotoreportage over liefde en vriendschap;
 • En nog veel meer aangrijpende verhalen ...

U vindt het InfoKruispunt hier terug. Veel leesplezier!

Tarieven 2021

Elk jaar worden de tarieven van Stichting Eykenburg marktconform bijgesteld. De nieuwe prijslijst voor 2022 vindt u hier terug.

Broodje Brandslang winnaar

Tijdens de Dag van de BHV werd het winnende recept van de 'Broodje BHV wedstrijd' bekendgemaakt. De wedstrijd was een van de activiteiten tijdens de BHV-week van Stichting Eykenburg. Iedereen kon die week zijn recept insturen! 


Burny Beverwijk, restaurantmanager van apetito, koos het winnende broodje.

Feestelijke opening Tiki Bar

Wat een geweldig feest was er georganiseerd ter gelegenheid van de opening van onze Tiki Bar in Het Zamen. Teamleider Floyd was er maanden druk mee bezig, maar het resultaat is dan ook geweldig! Alles klopte, tot aan de kleinste details.

Zeg het met bonbons

Vandaag werd het begeleidingsteam aangenaam verrast! Een heerlijke doos Leonidas bonbons werd bezorgd voor Tamara, Diana, Gwen en alle medewerkers van de dagbesteding! Wat bleek? Deze super attentie was een bedankje van de familie Bos!

 

Nieuwe editie InfoKruispunt is verschenen.

 

In dit septembernummer van ons magazine is er ruimschoots aandacht voor:

 • De belevingswereld van Henriëtte Kosijungan en haar ervaringen bij de dagbesteding. 
 • De gezichten achter Stichting Eykenburg. Onze collega's vertellen hun verhaal. 
 • Alzheimer en de impact ervan op het leven van drie cliënten. Hun mantelzorgers vertellen hun verhaal. 
 • De activiteiten rondom ons kwartaalthema 'Voeding & Vocht'
 • De Thuiszorg! En de innovatieve aanpak om nieuwe collega's op te leiden.

 

En nog veel meer artikelen. Klik hier om het magazine te lezen. 

Veel leesplezier! 

Back to top