Derde editie InfoKruispunt is verschenen!

 

Een nieuwe editie van ons magazine het InfoKruispunt is verschenen. Een nummer vol mooie verhalen van én over onze cliënten en collega's van Stichting Eykenburg. 

 

In dit derde nummer leest u onder meer: 

  • Een interview met bestuurder Alex Reede 'De minisamenleving: Samen sterk in de wijk'
  • Leren we 4 nachtuilen kennen; wie zijn die zorghelden 's nachts?
  • Kijken we mee met de teamleiders van de Extramurale Huishouding. 
  • Het verhaal van Collega Suzanne over wat werken in de huishoudelijke verzorging bij cliënten thuis voor haar betekent.
  • Een special over 'samen oud' worden in het verpleeghuis
  • Maken we kennis met de begeleiders en een collega van de Praktijk Leer Afdeling in Het Zamen
  • En nog veel meer mooie en interessante verhalen.

 

U treft het InfoKruispunt hier aan.

Mijn man voelt zich hier thuis en ik heb deels mijn vrijheid terug

 

Het persoonlijke verhaal van mantelzorger Anneke Secrève

“Een paar jaar geleden begonnen mij wat dingen op te vallen aan Wim. Mijn man was altijd een lieve, rustige man. We deden altijd alles samen en je kan echt wel zeggen dat we met elkaar vergroeid waren. Ineens kon hij bepaalde dingen niet meer en vergat hij zaken. Dan werd hij kwaad op mij, dat kende ik niet van hem. Daarnaast veranderde ook zijn gedrag.” Aan het woord is Anneke Secrève, de vrouw en mantelzorger van Wim, die leidt aan Fronto Temporale Dementie. Ze vertelt openhartig over het ziekteproces, het verdriet en over de manier waarop Stichting Eykenburg zowel Wim als haar kon helpen.

Nieuwe groep studenten start op praktijkleerafdelingen  

Op 22 augustus zijn op de praktijkleerafdeling (PLA) van Het Zamen en Huize Eykenburg 30 nieuwe studenten van het ROC Mondriaan gestart met hun stage. Op de PLA's zwaaien zij de scepter, uiteraard onder toeziend oog van de teamleiders, werkbegeleiders en praktijkopleiders. De studenten lopen 10, 20 of 40 weken stage afhankelijk van hun opleidingsniveau en leerjaar.

Collega’s extramurale huishouding zetten 100-jarige cliënt in het zonnetje 


Mevrouw Orsel-Van der Doorn is 16 augustus 100 jaar geworden! Reden voor de teamleiders van de extramurale huishouding om haar uitgebreid te feliciteren met deze heugelijke mijlpaal. Het was aan collega Astrid Nolten om een prachtige grote bos bloemen te overhandigen namens alle teamleiders en collega’s van de EMH. Astrid werkt sinds 2009 bij ons en komt al ruim 8 jaar elke maandagochtend bij de jubilaris in verband met de huishoudelijke verzorging. Ze kennen elkaar dan ook ondertussen erg goed. 

Gezamenlijke viering Indische Koempoelan op beide locaties

Bij Stichting Eykenburg worden ieder jaar een viertal jaarlijks wisselende culturele feesten samen gevierd om zo kennis te maken met de kleurrijke feesten en gewoontes. Na Eid-al-fitr, het Suikerfeest, werd er begin augustus een aantal dagen stil gestaan bij de Indische Koempoelan.

Bezoek Roel’s Beestenboel was weer hartverwarmend
 

Roel's Beestenboel heeft weer een bezoek gebracht aan beide locaties. Voor de cliënten altijd een heerlijke dag waar echt naar uitgekeken wordt en waarop er volop geknuffeld wordt met alle dieren. De ezel No No, de geiten Belle en Jelle, de schapen Uch, Jan, Frits, het lammetje Kees en de alpaca Fred hebben echt de harten van de cliënten gestolen. De blije witte labradoodle en allemansviend claimde uiteraard zijn ‘speciale momentjes’ met de bewoners en ook de konijnen kregen de nodige aandacht. Speciaal dit jaar was dat Jan het schaap tijdens zijn bezoek aan Het Zamen met de hand geschoren werd, wat aandachtig werd gevolgd door onze bewoners. Het was op beide locaties een geweldige belevenis vol hartverwarmende momenten en ontmoetingen tussen mens en dier.

Feestelijke opening ontmoetingsruimtes

Na lang wachten was het dan eindelijk zover voor de cliënten van Zorgappartementen The Living Stone. De ontmoetingsruimtes op de eerste en tweede etage waren klaar! Tijd voor een feestelijke opening. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de nieuwe ruimtes eens goed bekeken door alle aanwezigen. Het team van Franchette had met hulp van de Technische Dienst deze weten om te toveren tot ware pareltjes. 

Zomerse sferen in belevingstuin Huize Eykenburg 

Is er een camping zitje in het Atrium van Het Zamen gerealiseerd. 

De binnentuin van Huize Eykenburg heeft een tropisch tintje gekregen!

 Camping zitje een groot succes

Camping Het Zamen zitje is een succes! Cliënten komen een kijkje nemen en af en toe is het een dolle boel met veel pret zoals het onder onsje met de heer Gerding, die overigens altijd wel te porren is voor een lolletje. Dit is het begin van Camping Het Zamen! Wie weet wat er volgend jaar zomer in Het Zamen staat?

Zomers bustripje naar Delftse Hout 

Een zomers uitstapje voor een aantal bewoners van Het Zamen! Eind juli bracht de bus van Stichting Eykenburg de bewoners naar het mooie Delftse Hout. Het was prachtig weer, perfect voor ouderwets 'bermtoerisme'. We vonden een mooi plekje aan het water, waar we gepicknickt hebben met een drankje en chips. Het rook er heerlijk naar groen en aarde van de natuur! 

Dames Polly en Pleun op bezoek in Het Zamen 

Dat onze case manager dementie Patricia ook contact clown is. Dat wisten velen van ons niet. Maar wat maakte zij samen met collega contact clown Monique het verschil voor onze cliënten! Samen gingen zij als de dames Polly & Pleun op bezoek bij de cliënten van de Vincent van Goghstraat.

Uit het oog, maar niet uit het hart

Het verschil maken. Dat zit hem vaak in de kleine dingen. Patricia van Welzijn Het Zamen regelde samen met Linda van Huize Eykenburg een geweldige verrassing. De emotionele hereniging van twee vriendinnen die ieder in een andere locatie van Stichting Eykenburg wonen.  

Artikel over Jawahir en Farida in MediVacature 

Super trots kunnen we zijn op het artikel van Jawahir en Farida in MediVacature. Beide collega's zijn contactverantwoordelijken niveau 3, maar waar Jawahir op locatie Het Zamen werkt, werkt Farida juist in de extramurale zorg (Thuiszorg). In het artikel vertellen beide dames over hun werkzaamheden, wat werken bij Stichting Eykenburg voor hen inhoudt en leren we dat ze vroeger beiden eigenlijk iets anders wilden worden. Een mooi verhaal voor schoolverlaters en andere geïnteresseerden over de mogelijkheden bij Stichting Eykenburg. Dames, bedankt! 

Briefwisselingsproject een groot succes De kinderen van OBS D Vlierboom kwamen met juf Ilona de tijdelijk laatste brieven brengen voor onze cliënten. Dit in verband met de aanstaande schoolvakantie.
De briefwisseling tussen deze leerlingen van de Vlierboomschool en onze cliënten van Huize Eykenburg is een groot succes. Er wordt steeds reikhalzend naar de bezoekjes uitgekeken.

De laatste uitgebreide brieven werden dan ook met een glimlach ontvangen. Om ze te bedanken hadden de bewoners een cadeautje voor de kinderen. De kinderen beloofden terug te komen om een te keer samen te koken in de Kookstudio. Na de vakantie wordt de briefwisseling weer opgestart maar met een nieuwe groep kinderen.

Zomercadeautjes voor iedereen  

 
De zomervakantie staat voor velen voor de deur! En dat wilde de feestcommissie niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom regelden ze eind juni voor iedereen een kleine ‘zomervakantie’ attentie en kon iedereen genieten van schaafijs in de tuin. De leden van de feestcommissie deelden handige en ‘zon veilige’ zomervakantiecadeautjes uit én je kreeg ook nog een snackbox mee. Wat een zorgzame actie. 

In gesprek met vertrouwenspersonen Anjo en Anton: goed omgaan met ongewenst gedrag

 

In het kader van het kwartaalthema voor medewerkers proberen wij pestgedrag en ander ongewenst gedrag op de werkvloer zoveel mogelijk tegen te gaan. Hoe we dat doen? Door bewustwording te creëren bij onze medewerkers en hen duidelijk te maken wat wel en wat niet door de beugel kan. Komt het onverhoopt toch voor, dan moeten zij ergens terecht kunnen. Daarvoor hebben wij de onafhankelijke vertrouwenspersonen Anjo Pluijmers en Anton de Leeuw van CVP-plus ingeschakeld. Een kennismaking. 

Zomereditie InfoKruispunt is verschenen

 

Een nieuwe editie van ons magazine het InfoKruispunt is verschenen. Een nummer waarin wij uitgebreid stil staan bij het belang van onze vrijwilligers, u trots kunnen vertellen dat Stichting Eykenburg dankzij de realisatie van 'leefcirkels' op beide locaties een open instelling is, we stil staan bij onze jubilarissen en mevrouw Tomé haar verhaal doet over de dagelijkse verzorging van haar man en wat dat voor impact heeft op hun beider leven.

'Aan Tafel' op bezoek bij de Kookstudio van Huize Eykenburg 

 

Pieter Sekeris en zijn cameraman Dennis Simonis waren voor de rubriek 'Aan Tafel' van Haagse Dingen te gast bij onze Kookstudio in Huize Eykenburg. Reshma, die de scepter zwaait over deze bijzondere ontmoetingsplek, legt Pieter uit wat een gezellige ochtend of middag koken allemaal voor onze cliënten betekent. "Het is meer dan alleen koken wat we doen. Het is een plek waar mooie vriendschappen ontstaan."

Anja loopt de Tour du ALS voor onze Jan!

Dit jaar wordt de Tour du ALS op 9 juni voor de 10e keer georganiseerd. Het moment voor Anja Bramsen van Stichting ALS Nederland om haar wandelschoenen onder te binnen en zelf deel te nemen aan deze jubileumeditie. Zij draagt haar deelname op aan onze cliënt en goede vriend van haar: Jan van Namen. 

Ik ben tot rust gekomen 


Golfen was en is de grote passie van de heer Alex de Kievit (81). Vooral na zijn pensioen was hij vrijwel dagelijks op de golfbaan te vinden waar hij naast fervent golfen allerlei hand- en spandiensten vervulde. Tot door zijn hartfalen het lichamelijk niet meer ging. “Probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. Dat zou ik iedereen mee willen geven. Sta open voor alles. Dan gebeuren er mooie dingen. Zelfs nog in deze fase.” 

Back to top