Feestelijke uitreiking diploma’s eerste groep geslaagden opleiding ‘Helpenden Plus’ 

 

Afgelopen week ontvingen de eerste 9 geslaagden van de opleiding ‘Helpenden Plus’ hun diploma! Tijdens de opleiding hebben Mala, Samira, Farsana, Rachel, Taisienne, Saloua, Assma, Susheel en Saskia, allen werkzaam als Helpende niveau 2, geleerd hoe ze verschillende verpleegtechnische handelingen kunnen uitvoeren. Dat klinkt mooi, maar de meesten waren aan het begin van de opleiding toch wat nerveus. Gelukkig werd dat als snel minder toen duidelijk werd wat ze zouden gaan leren, ze hun leraar kenden en ze de steun ervaarden van hun collega’s en teamleiders. Na het praktijkexamen dat werd afgekomen door Gerry Weseman, was het moment eindelijk daar en ontving deze eerste groep het welverdiende Helpende Plus mbo-certificaat. 

 

Het verschil maken

In een tijdsbestek van 10 weken werd onder meer aandacht besteed aan het correct meten van de temperatuur, het toedienen van medicatie (baxterrol), het druppelen van ogen, oren of neus of het aan- en uittrekken van steunkousen. Handelingen die belangrijk zijn voor het comfort van onze cliënten. Daarnaast werd er in de opleiding tevens stilgestaan bij verschillende symptomen van ziekten en de vraag hoe zij daar om mee moeten gaan en wanneer ze de zorg over moet laten aan hun zorgcollega’s. Een mooie opleiding dus waarmee de geslaagden in de intra- en extramurale zorg het verschil kunnen maken voor de cliënt, hun collega’s en niet te vergeten voor zichzelf!

 

Feestelijke uitreiking

Tijdens de feestelijke uitreiking in het Atrium van Het Zamen feliciteerde Denise Stam, afdeling Leren & Ontwikkeling, in de openingsspeech de geweldige prestatie van de groep. Vervolgens nam Mariëlle van Witsen, docent van de groep en verbonden aan Menskracht 7 het woord. Zij belichtte nogmaals het belang van de opleiding: “Jullie zijn van onschatbare waarde voor jullie collega’s. Jullie kennen de cliënten, het enige wat het nu eigenlijk van jullie vraagt is om nu goed te observeren en nieuwsgierig te zijn. Dan kun je direct je opgedane kennis toepassen in de praktijk.”

 

Trotse collega’s

Na het tekenen van de diploma’s had Mariëlle nog voor iedereen een persoonlijk woordje en ontvingen de geslaagden een mooi boeket bloemen van Stichting Eykenburg. Dat de geslaagden konden reken op de steun van hun collega’s en dat zij net zo trots zijn was wel duidelijk. Teamleiders Anja & Lydia evenals een aantal collega’s van Vincent van Gogh en Piet Mondriaan waren bij de uitreiking aanwezig. En naast het uitspreken van lof, hadden ook zij nog een persoonlijke attentie voor deze kanjers!

Back to top