Canvassen winnaars fotowedstrijd Vrijheid worden opgehangen op beide locaties

 

En toen was het dan zover! De huldiging van onze prijswinnaars van de fotowedstrijd ‘Vrijheid’. Tanja, Diana en Jolanda waren uitgenodigd om naar Huize Eykenburg te komen. In het restaurant werden ze opgewacht door de 3 juryleden. Op schilderezels, maar nog verborgen voor het oog, stonden de prijswinnende doeken klaar. Deze fotocanvassen zijn op beide locaties te bewonderen.

 

Welkom

Bestuurder Alex Reede heette iedereen welkom en bedankten de prijswinnaars voor hun deelname aan de wedstrijd. ‘Vrijheid is duidelijk een onderwerp wat leeft. De inzendingen waren talrijk en het niveau lag erg hoog. Het was erg leuk om de diversiteit in het aantal inzendingen te zien. Zo zie je maar. Vrijheid is iets wat iedere persoon op zijn of haar manier ervaart en is dus persoonsgebonden. Iets waar we bij Stichting Eykenburg ook voor staan.”

 

Uitreiking

Vervolgens was het collega Jeroen Jongejan die de spits afbeet met de onthulling van de foto van Jolanda, teamleider hospice Claude Monet. “Een pracht van een foto van de opgaande zon, zo leerden we net van Jolanda." Jeroen: “Ik lees even voor uit het juryrapport namens Alex, Bart en mijzelf: ‘Een zeer mooie foto. De interpretatie is erg goed gevonden. Het beeld vertelt eigenlijk het verhaal zoals je het in je eigen motivatie ook al aangaf: je eigen weg volgen, je eigen keuzes mogen maken. De weg lijkt oneindig en daardoor de keuzes legio.” Na deze woorden volgende de onthulling; een geweldige foto met veel kleuren die van de fotocanvas afspatten.

 

Bart had de eer Diana, begeleider extramuraal, te feliciteren met het behalen van de tweede plaats. Bart: “Het is werkelijk waar een prachtige foto. Een klassieker, voor iedereen herkenbaar. Maar toch met een nieuw element in deze foto. De vogel maakt het namelijk af. Vrijheid is kunnen vliegen. De ruimte hebben om te kunnen manoeuvreren zoals je dat zelf wilt. Dat samen met het perspectief, het zonlicht, de suggestie van ruimte en de kleuren. Perfect.” De foto werd samen door Bart en Diana onthuld. Hoe uniek dat Diana deze foto 2 jaar geleden tijdens een vakantie wist te maken vanaf een speedboot die door een grot voer. Precies op het moment dat er 1 tel een vogel boven de grot zichtbaar was.

 

Onbekommerd zijn

Als laatste ging de aandacht uit naar de prijswinnaar. De foto van Tanja, medewerker extramuraal. Alex: “Deze foto spreek iedereen aan. Een kind, in dit geval je dochter, op het strand. Jong of oud, iedereen herkent het beeld, je bent het of je bent het geweest. Maar wat jij aangaf in je commentaar; dat maakt dat deze foto een extra lading krijgt. Onbekommerd, dat is wat je aangaf. Onbekommerd leven, dat is vrijheid pur sang." 

In het juryrapport staat verder nog vermeld: “Geweldige foto, het strand lijkt onmetelijk groot. De beweging van het kind is mooi gefotografeerd. Je dochtertje heeft alle ruimte op het zandoppervlak dat mooi afsteekt bij de donkerblauwe zee en de lichtblauwe lucht. Vrijheid is tenslotte ook spelen, dollen, genieten van de ruimte. Onbekommerd zijn. Je veilig weten. Van wie zijn die voetstappen in de voorgrond? Intrigerend.” Met deze foto van haar dochter op het strand van Monster, wist Tanja de jury unaniem te overtuigen.

 

Na de uitreiking van de bloemen aan de prijswinnaars én aan de juryleden om hen te bedanken, kwam er een einde aan deze huldiging. De foto’s zijn voorlopig op de schildersezels, in het restaurant in Huize Eykenburg en in het Atrium in het Zamen, op de beide locaties te bezichtigen. Daarna wordt er een mooi plek aan de muur op beide locaties in de omgeving van de servicebalies uitgezocht!

 

 

 

 

 

Back to top