Aan het werk in het verpleeghuis

Op dinsdag 30 oktober 2018 heeft Jim Landzaad, ambassadeur van Stichting Eykenburg, de verhalenbundel 'Aan het werk in het verpleeghuis' overhandigd aan minister Hugo de Jonge. In de verhalenbundel vertellen medewerkers, waaronder Jim, en cliënten hun ervaringen met de ingezette middelen vanuit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. 'Aan het werk in het verpleeghuis' is de opvolger van de publicatie 'Resultaten uit het verpleeghuis' waar bestuurders vertellen hoe de middelen besteed gaan worden. 

'Aan het werk in het verpleeghuis'
Overhandiging van de publicatie 'Aan het werk in
het verpleeghuis' aan minister Hugo de Jong

Merkbare verandering

In het interview vertelt Jim: "Je kunt goed zien dat er meer middelen beschikbaar zijn: onze stichting heeft daardoor een enorme kwaliteitsslag kunnen maken. Het begint met de inzet van meer zorgpersoneel, waaronder een aantal gespecialiseerde verpleegkundigen. Nieuw zijn ook de huiskamermedewerkers. Dat zijn mensen die via een gemeentelijk project bij ons aan de slag gaan en zo weer aan werk worden geholpen. In de huiskamer geven zij aandacht aan de bewoners, doen verschillende activiteiten en letten op de voeding."

Verschil voor de bewoner

"De komst van de huiskamermedewerkers leidt tot meer rust en structuur op de afdelingen. Door die continuïteit van aandacht voelen mensen zich meer geborgen en veilig. Het betekent ook dat zorgmedewerkers weer meer tijd hebben voor bewoners. En dat zij iemand niet na de zorg zonder toezicht in de huiskamer hoeven achter te laten. Verder blijkt dat de inzet van gespecialiseerd verpleegkundigen goed is voor zowel de fysieke conditie van de mensen als voor hun welzijn."

Bent u benieuwd naar het hele interview van Jim? Lees zijn verhaal hier

Back to top