Praten over de dood, dat is toch doodnormaal?! 

Dat zou je denken. Maar voor veel mensen, cliënten en collega’s, is het een lastig onderwerp waar we vaak liever niet over praten. Stichting Eykenburg besteedt dit kwartaal aandacht aan het thema ‘alles omtrent het levenseinde ‘en is een campagne gestart om het gesprek op gang te helpen en zo het taboe een beetje te doorbreken.  

 

Ook al is het voor velen een lastig onderwerp. Op tijd erover praten is belangrijk. Voor zowel de cliënt als onze collega’s. De cliënt heeft nog genoeg rust en energie om na te denken en zijn/haar wensen en verwachtingen kenbaar te maken. Wat ons helpt om onze cliënten de zorg en aandacht te geven die bij hen past. En ook al werk je jaren in de zorg. Afscheid nemen van een cliënt is lastig. Je hebt een band, werkt al lang voor hem of haar. Logisch dat het je niet in de koude kleren gaat zitten. Hoe ga om met het overlijden van een cliënt? Met wie kan jij erover praten?

 

Vlogserie
Elke week delen we een vlog waarin collega’s praten over het levenseinde en waar zij aan denken. Het is een mooie serie met 7 verschillende verhalen. Sector manager Cilia de Jong deelt als eerste waar zij aan denkt bij het thema ‘alles omtrent het levenseinde’, gevolgd door onder andere case manager Patricia Vermeulen en planner Christa Spaans.  

 

Hou onze vlogs in de gaten! 

Back to top