Anja loopt de Tour du ALS voor onze Jan!

Dit jaar wordt de Tour du ALS op 9 juni voor de 10e keer georganiseerd. Het moment voor Anja Bramsen van Stichting ALS Nederland om haar wandelschoenen onder te binnen en zelf deel te nemen aan deze jubileumeditie. Zij draagt haar deelname op aan onze cliënt en goede vriend van haar: Jan van Namen. 

 

Help Anja en Jan in hun strijd tegen ALS

Bij ALS, amyotrofische laterale sclerose, vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. De oorzaak van deze dodelijke ziekte is nog niet bekend. Een behandeling is er niet. Voor het vinden van het levensreddende medicijn is geld nodig. Veel geld.

 

Jan van Namen, 61 jaar

‘Stel je eens voor dat je dingen in je leven niet meer kunt, zoals lopen, iets pakken, jezelf aankleden, douchen, je haar doen etc. Of je ziet iets gebeuren, maar je kan niet meer ad rem reageren doordat je niet meer goed kan praten. Het voelt alsof je bent vastgebonden in een dwangbuis. Dàt is mijn leven. Op 1 april 2020 kreeg ik de diagnose ALS.’ 

Geïnteresseerd in het verhaal van Jan? Lees het artikel 'Leven in een dwangbuis' in het ons magazine InfoKruispunt, jaargang 18 - nummer 1 - 2022 of klik hier.

 

Anja Bramsen, Stichting ALS Nederland 

‘Tijdens deze Tour du ALS ga ik wandelend de Mont Ventoux op en zet ik mijn spieren in om deze ziekte de wereld uit te helpen!’ 

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er veel geld nodig. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. 

 

Doneren is eenvoudig! 

Help Anja en onze cliënt Jan in hun strijd tegen ALS en doneer via https://www.tourduals.nl/actie/anja-bramsen 

 

Namens Jan & Anja: Bedankt! 

Back to top