Beeldhouwende huisarts Adrie Bruijs schenkt beelden aan Het Zamen 

Huisarts Adrie Bruijs is een gepassioneerd beeldhouwer. De beelden die hij maakt, schenkt hij meestal aan (semi-)openbare instellingen, maar ook in de Vruchtenbuurt, waar Adrie woont, kom je diverse beelden op straat van hem tegen. Een Bekende Vruchtenbuurter (BV’er) dus. Stichting Eykenburg was dan ook blij verrast dat ‘de hakkende huisarts’, zoals zijn bijnaam luidt, ons benaderde om een drietal beelden te schenken. 

 

Triool

Het kunstwerk genaamd ‘Triool’ is recent geplaatst in het atrium van Het Zamen. “De 3 beelden bestaan elk uit 3 delen. De naam van de beeldengroep is een verwijzing naar de muziek waarbij de duur van een tel, een  noot, verdeeld wordt in 3 gelijke delen,” aldus Adrie. “Luister maar eens naar het bekende 1e deel van de Mondscheinsonate van Beethoven, dan weet je precies wat ik bedoel.” 

 

Voor Hetty

De beelden zijn ter nagedachtenis aan Hetty, een patiënt van Adrie die recent verbleef in het Hospice Claude Monet. “Elke dag kwam ik even langs en zag ik deze prachtige ruimte.  Ik wist meteen dat de beelden hier goed tot hun recht zouden komen. Het vormt een mooie herinnering aan haar.” De beeldengroep staat er inderdaad prachtig. Wat een mooi gebaar.

 

Voor meer voorbeelden van zijn werk zie www.brays-design.nl 

Back to top