Feestelijke uitreiking in Het Zamen 

 

Na weken van hard werken, leren en het afleggen van het praktijkexamen was het dan vandaag eindelijk zover voor 9 collega’s van de Extramurale Huishouding: de feestelijke uitreiking van hun MBO-certificaat! Het Atrium in Het Zamen was door de afdeling Leren & Ontwikkelen feestelijk versierd en de rode loper lag klaar om de eerste groep geslaagden van de opleiding ‘Ondersteuning Thuis’ te ontvangen. Uiteraard waren alle betrokkenen - teamleiders, praktijkbegeleiders, docent en vertegenwoordigers van het ROC Mondriaan - aanwezig om deze mijlpaal met de dames mee te vieren!

 

Trotse prestatie

Sectormanager Cilia de Jong roemde de prestatie in haar openingsspeech. "Ineens start je met een opleiding, zit je weer in een klaslokaal en waren er digitale voorbereidingen. Iets wat niet iedereen gewend is. Jullie hebben geweldige stappen gezet, individueel maar ook als groep. Door jullie werk kennen jullie elkaar vaak niet, maar voor mij zit nu een hechte groep. Wat mooi om te zien." Op de vraag hoe de collega’s de opleiding ervaren hebben volgende de antwoorden snel: zeer veel informatie, kennis over onbekende, interessante onderwerpen zoals dementie, maar het gevoel van trots overheerste vooral.

 

Engelen bestaan echt

Geri van Boven, de docent die namens Menskracht 7 in samenwerking met het ROC Mondriaan de opleiding verzorgde, had voor al ‘haar’ studenten een feestelijk cadeautje onder de stoel verstopt. Daarin happy socks en een medaille met het cijfer 1. Precies datgene wat onze collega’s betekenen voor hun cliënten, maar vanzelfsprekend ook van toepassing gezien de geleverde prestatie. Aan het eind van het speciale gedicht dat ze voordroeg, wat het belang van het werk en vooral de komst van onze collega’s voor hun cliënten in de wijk illustreert, sloot ze af met de zin ‘Engelen bestaan echt’. Dat ze voor haar zaten, was duidelijk. Vervolgens had Geri een persoonlijk praatje voor iedere geslaagde afzonderlijk, waarin de voornaam en de betekenis daarvan centraal stond. Prachtige woorden, die de persoonlijke karakters benadrukten en nogmaals duidelijk maakten hoe bijzonder deze uitreiking is.

 

MBO-certificaat & presentjes

Ilona Hoving, onderwijsdirecteur van het ROC Mondriaan was speciaal gekomen bij deze eerste uitreiking en ook zij sprak haar trots uit en benadrukte wat een geweldige (groep)prestatie dit is. En toen was het moment aangebroken waar iedereen op zat te wachten: de uitreiking van de MBO-certificaat onder uiteraard luid applaus. Onder toeziend oog van alle aanwezigen, begeleidde Dorien de Wit, de ondertekening van het certificaat en de benodigde documenten.

Denise en Gerry overhandigde namens de afdeling Leren & Ontwikkelen een presentje, waarna de dames van hun teamleiders Anne en Lia een mooi bos bloemen ontvingen. Na talloze prachtige fotomomenten kwam er een einde aan deze geweldige eerste uitreiking en gingen de trotse dames voldaan naar huis!  

 

Opleiding voor iedereen

Alle collega’s van de EMH hebben de opleiding ‘Ondersteuning Thuis’ aangeboden gekregen. Een interessante opleiding die voldoet aan de geldende eisen van de WMO voor deze beroepsgroep. Tijdens de lessen worden diverse onderwerpen behandeld zoals het menselijk lichaam, somatische en psychogeriatrische ziektebeelden, hygiëne en ergonomie. Aan werken volgens zorgplannen, protocollen en procedures. De communicatievaardigheden getraind en geleerd hoe je om kan gaan met probleem/onbegrepen gedrag. Na 9 lesdagen wordt de opleiding afgerond met een praktijkexamen. Op 12 mei staat de diploma-uitreiking voor de tweede groep collega’s gepland.

Back to top