Persoonsgerichte benadering voor cliënt én collega

Bij Stichting Eykenburg staat de persoon centraal, dit geldt zowel voor de cliënt als de medewerker. De medewerkers van Stichting Eykenburg zijn individuen die de mogelijkheid krijgen om door te groeien en zich te specialiseren. Een goed voorbeeld is de inzet van praktijkdeskundigen.

 

Praktijkdeskundigen

Bij Stichting Eykenburg zijn meerdere praktijkdeskundigen werkzaam. Dit zijn zorgprofessionals gespecialiseerd in Wondzorg, Onbegrepen gedrag, Mondzorg, Palliatieve zorg en Bewegingsgerichte zorg. Deze praktijkdeskundigen zijn de schakel tussen de zorgmedewerkers en de behandelaren, wat de samenwerking bevordert en de cliënt ten goede komt.

Twee van deze praktijkdeskundigen zijn Wendy Vuijk (onbegrepen gedrag) en Monique Gram (wondzorg). Zij leggen uit dat de praktijkdeskundigen dicht bij de afdelingen staan, omdat zij één dag in de week als praktijkdeskundige op de locatie werken en de overige dagen als verpleegkundige op een vaste afdeling. Monique: “Wij geven meerdere trainingen en klinische lessen per jaar om onze collega’s binnen onze vakgebieden op te leiden. Hierdoor worden de eerste signalen snel opgepakt en kan de behandeling snel worden ingezet. Daarnaast hebben wij een coachende rol. Zo wordt het echt een samenspel en kunnen wij de cliënten de zorg bieden die zij nodig hebben.“ 

 

Voordelen

Wendy en Monique geven aan dat deze rol hen veel voordelen biedt. “Je kijkt verder dan de reguliere zorg. Je onderzoekt, organiseert en ontwikkelt protocollen.” De rol van praktijkdeskundige geeft jouw eigen functie extra uitdaging en verdieping. Daarnaast wordt er onderling samengewerkt, er is vaak een verband tussen de aandachtsgebieden waardoor het probleem multidisciplinair opgepakt kan worden.

De praktijkdeskundigen zijn ambitieus. “Wij krijgen de kans om ons te ontwikkelen, dus dat willen wij ook zeker blijven doen! Dit wordt gezien door het management en de waardering wordt ook naar jou uitgesproken. Een fijne omgeving om te werken.”

Benieuwd naar jouw persoonlijke mogelijkheden bij Stichting Eykenburg? Meld je dan aan en stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom!

Back to top