Viering Nationale Ouderendag op beide locaties

 

Na een jaar van wachten was het dan weer zo ver…. De Cupcake Challenge! Net als vorig jaar barstte de strijd tussen de cliënten en collega’s van de verschillende afdelingen los om de mooiste cupcakes te maken, deze vol trots aan de jury te tonen en vooral om deze op te eten natuurlijk! Om 8 uur ’s ochtends stonden de eerste cupcakes al in de oven in Huize Eykenburg en kon iedereen genieten van de heerlijke geur.

 

De collega’s van welzijn hadden elke afdeling een cupcake pakket gegeven, maar de keukenkastjes boden ook veel inspiratie en natuurlijk waren er afdelingen zoals Cor Damstraat die met geheime ingrediënten de strijd aangingen. Alles om maar de felbegeerde Cupcake Cup in de wacht te slepen! De collega’s en vrijwilligers waren er heel de dag ontzettend druk mee.

 

Italiaanse sferen

Aan Yvonne dit jaar de de eer om de winnaar per locatie te kiezen en deze sportieve bakwedstrijd te jureren.  Maar wat hadden de afdelingen in Huize Eykenburg het haar moeilijk gemaakt. Verschillende smaken, optimale presentaties, met zorg aangebrachte versieringen, verwijzingen naar Nationale Ouderendag en vooral zeer veel trotse bewoners en collega’s;  het was een strijd op hoog niveau.

 

Lange tijd was die strijd onbeslist, maar bij het zien van de creaties van de afdeling The Living Stone en in het bijzonder de ‘Italiaanse’ cupcakes van de heer Strooband was de winnaar duidelijk. Een zeer geëmotioneerde heer Strooband nam de Cup ook namens alle baksters in ontvangst. Afdeling Bloemenhof 3 kreeg dit jaar de eervolle vermelding voor hun prachtige cakejes. De bewoners zaten vol ongeduld te wachten en waren wat zeer verguld met hun medaille. 

 

Dieren cupcakes & meer

Ook in Het Zamen was het een lastige taak. Dacht Yvonne het allemaal gezien te hebben, niks was minder waar. De prachtige presentatietafel van Piet Mondriaanstraat met zeer fraaie cupcakes, de dieren cupcakes op afdeling Cor Damstraat, de glunderende gezichten op afdeling Vincent van Gogh en alle andere afdelingen. Het waren mooie en onvergetelijke momenten.

 

Op sommige afdelingen waren er wat minder cupcakes te beoordelen dan het oorspronkelijke aantal. Die waren in de tussentijd al heerlijk opgegeten, ze waren dan ook te lekker, maar de beschrijvingen beloofden heel wat.

 

Uiteindelijk was het Yvonne duidelijk aan wie ze de Cup zou uitreiken. Pablo Picasso won voor het tweede jaar op rij. Yvonne: “Ze hadden prachtige multiculturele en regenboog cupcakes gemaakt. Passend bij de afdeling en de filosofie van Stichting Eykenburg. En ze smaakte heerlijk, maar dat gold eigenlijk voor alle cupcakes!”. De eervolle vermelding ging naar afdeling Cor Damstraat. “Die dieren cupcakes zijn te gek, maar het was echt een close call met afdeling Piet Mondriaanstraat waar de cliënten vol trots hun creaties en de cupake tafel showden.”

 

Het gejuich van de winnaars was twee huizenblokken verder te horen toen Yvonne de Cupcake Cup kwam uitreiken met de bijbehorende medailles. Ook de bewoners van afdeling Cor Damstraat waren zeer blij met hun eervolle vermelding en tevens medaille.

 

Yvonne: “Het is geweldig om te zien hoe afdelingen elkaar helpen waar nodig, hoe een dergelijke wedstrijd zorgt voor saamhorigheid en uiteindelijk hoe dat samenwerken het verschil maakt. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar als deze nieuwbakken traditie een vervolg krijgt!”

Back to top