Ludiek acties om te attenderen op belang van bewegen

 

Aandacht voor bewegen en balans is altijd aan de orde, maar tijdens de valpreventie week werd er ook dit jaar op beide locaties op een ludieke manier bij stil gestaan.

 

Huize Eykenburg

De valpreventiemiddag waarin het draaide om spierkracht en balans in Huize Eykenburg was zeer geslaagd. Maar liefst 35 bewoners deden mee aan het speciale programma. Eerst werden bloeddruk en een zuurstofmeting gedaan daarna konden de bewoners aan de slag met het rollatorparcours, de 'timed up and go' test en een aantal oog-hand coördinatie oefeningen.

Na afloop kreeg iedereen een appel overhandigd onder het mom 'elke dag fruit, spaart de dokter uit'. Dit programma van onze praktijkdeskundige beweging Amy en onze fysiotherapeut Loes was dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers een groot succes. 

 

 

Het Zamen 

Ook in Het Zamen was er gedurende de week uitgebreid en extra aandacht voor dit thema en had praktijkdeskundige beweging Michelle in samenwerking met de stagiaires van de Praktijk Leerafdeling een interessant programma opgezet. 

Michelle: "We zijn met de leerlingen alle afdelingen afgegaan om de bloeddruk van onze bewoners te meten en aandacht te besteden aan het belang van bewegen. Of je nu zit of loopt, er zijn altijd oefeningen te bedenken die voor de cliënten uit te voeren zijn. Dat kan individueel en groepsverband, spelenderwijs of oefeningsgericht. De bewoners deden enthousiast mee. Na afloop hebben we foldertjes achter gelaten met tips en oefeningen en ook hier een overheerlijke zak appels."

Back to top