Mooie muziekmiddag voor onze cliënten in Huize Eykenburg en Het Zamen  

 

Nadat onze cliënten van Huize Eykenburg begin april konden genieten van een optreden van de LoveBells, was nu het moment daar voor onze cliënten van Het Zamen. Tijdens dit uur durende optreden speelden dit professionele blazerskwartet heel veel liedjes van vroeger. Er werd volop genoten van het optreden. Door de bekende liedjes kwamen voor velen de mooiste herinneringen weer boven en werd de (verbindende) kracht van muziek werd duidelijk.

   

 

Stichting Brentano’s

Door corona konden en kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Toch blijven de collega’s van Welzijn zoeken naar oplossingen om onze bewoners op andere manieren te ‘entertainen’. Een van die manieren is het optreden van muziekgroep De LoveBells. Tijdens de wintermaanden hadden zij al een keer een gratis optreden verzorgd, wat zeer goed as bevallen, maar nu dankzij de steun van Brentano's Steun des Ouderdoms was het mogelijk om de muzikanten opnieuw een optreden te laten verzorgen voor beide tehuizen.

 

Ziachtjes zingen en dansen 

Medio april was het dan zover voor de cliënten en hun verzorgers in Het Zamen. Het atrium was de aangewezen plek om dit concert te organiseren. De cliënten van de verschillende afdelingen konden daar per afdeling plaatsnemen in voor hen gecreëerde hoeken. Maar vanaf de balustrades konden ze genieten van dit optreden. Uiteraard hoorde een drankje en lekkere versnapering er ook bij! Het speciale repertoire met oud Hollandse liedjes viel erg in de smaak bij de bewoners. “Het was echt zo gezellig er werd zelfs gedanst. Zo fijn dat er weer eens iets van een evenementje was voor onze bewoners. We hebben er een leuk feestje van gemaakt met zijn allen.”

 

Prachtig cadeau 

Het optreden van trompettist Ruben, saxofoniste Fenna, trompettist Max en saxofoniste/ klarinettiste Monique was ook een welkome afwisseling voor de cliënten van Huize Eykenburg. Vanwege de coronamaatregelen werd het optreden daar verzorgd in de nieuwe beleveningstuin. En ook al was het wat frisjes, de bewoners genoten met volle teugen en hielden het het hele optreden probleemloos vol. ‘Overal om me heen hoorde ik de bewoners zachtjes de muziek meezingen. Met tranen in haar ogen vertelde een cliënt over de gezellige avondjes van vroeger waar de muziek haar mee terug nam. Wat geweldig dat we ze dit ‘cadeau’ in deze tijd hebben kunnen meegeven’.

Back to top