Ik droom er weer van om verpleegkundig specialist te worden

EmmanuelIk heb net mijn tweedejaars stage afgerond op afdeling 2: een psychogeriatrische afdeling bij Stichting Eykenburg. Het betrof een stage van 6 maanden die op 31 augustus 2020 begon en op 5 februari eindigde. Het team had ons, zelfs al voor de zomervakantie, uitgenodigd om alles te regelen voor de daadwerkelijke start van de stage. Dat vond ik zeer professioneel en onverwachts. En vooral een groot verschil met waar ik mijn eerstejaars stage liep. Zo kreeg ik bij die stageplek in mijn eerste 3 weken geen begeleider toegewezen. Het team bij Stichting Eykenburg heeft het dan ook zeer uitstekend gedaan met de voorbereidingen.


‘Stage lopen bij Stichting Eykenburg draagt echt bij aan je leerproces’
 

Welbevinden centraal

Tijdens mijn startgesprek vertelde ik wat mijn doelen waren aan mijn praktijkopleider Wendy Vuijk en aan mijn werkbegeleider Lucia Gefferie. Tijdens de zes maanden hebben ze mij geholpen om die te bereiken. Het team vindt het welbevinden van de studenten en de medewerkers erg belangrijk. Elke keer als ik tegen iets aanliep, sprongen ze op om het op te lossen. Bijvoorbeeld toen een cliënt een racistische opmerking maakte tijdens de eerste twee weken van mijn stageperiode en ik het normaal vond vanwege mijn ervaringen tijdens mijn eerste stageplek. Mijn praktijkopleider en werkbegeleider vertelden mij echter dat het niet normaal was en ze gaven mij tips hoe ik beter voor mijzelf op kan komen. 


‘Ik droom er weer van om mensen te ondersteunen als verpleegkundig specialist’
 

Hoopvol

Van Wendy moesten studenten tenminste 1 keer per week een feedbackformulier (laten) invullen. Dat heeft mij geholpen om mijn leerproces te meten. Het team heeft mijn hoop hersteld om mijn toekomstige doel te bereiken, namelijk om mensen te ondersteunen als verpleegkundig specialist. Mijn ervaringen tijdens mijn eerste stageplek hadden mij ontmoedigd, maar de sfeer en ervaring bij Stichting Eykenburg hebben dat hersteld. De praktijkopleider en teamleider Miranda Roosen staan open om met je in gesprek te gaan en ze zijn makkelijk aanspreekbaar.

 

Advies

Ik vind Stichting Eykenburg de perfect stageplek voor studenten. Vooral tijdens de eerst twee jaar van je opleiding aangezien Stichting Eykenburg echt bijdraagt aan jouw leerproces.

Back to top