Afdelingen strijden om de Cupcake Cup 2021!

Bij Stichting Eykenburg staan we dit jaar stil bij het Suikerfeest. Families komen dan bij elkaar voor een gezellig samenzijn waarin lekker eten en samenzijn centraal staan. Naast hartig eten worden er natuurlijk ook veel zoete dingen gegeten. Dat mag duidelijk zijn, kijkend naar de naam.

 

1 familie

En daar zijn we bij Stichting Eykenburg ook zot op! Aangezien we per locatie eigenlijk ook 1 grote familie zijn, vonden we het leuk om ons eigen Suikerfeest te maken! En het vooral zelf te bakken! Het idee van een bakwedstrijd was geboren! In overleg met onze collega Zoulikha Zerouali hebben we gekozen voor het bakken van cupcakes voor, door en met onze cliënten! Oftewel de Suikerfeest Cupcake Challende!

 

Cupcake Cup 2021

De Challenge verspreide zich als een razende over de locaties. Alles werd uit de kast gehaald om de winnaar te worden van de Cupcake Cup 2021! Er werd thuis stiekem geoefend, extra bakspullen werden ingeslagen, keukens veranderden in een grote chaos, afdelingen waren niet te bezoeken, met zweet op het hoofd bakten onze lieve cliënten en collega’s er op los! En het moet gezegd worden! Zeg je cupcakes dan zeg je voortaan Stichting Eykenburg! We beschikken over master chefs, professionele koekenbakkers, cupcake pro’s, kleurspecialisten, klop koninginnen, profi mengers en zoetekauwen. Want er moet natuurlijk ook geproefd worden! Al dat gebak maakt hongerig!

 

Wat er gewonnen kon worden?

Eeuwige roem, een vermelding op facebook, op ons videokanaal en natuurlijk ‘de Cupcake Cup’.

Aan sector manager Brigitte de moeilijke taak de winnaar te kiezen! En wat een moeilijke taak was dat! De meest geweldige en heerlijk cupcake creaties werden haar voorgeschoteld. Uiteindelijk kwam afdeling 1 als winnaar uit de cupcake bus tot grote vreugde van de cliënten en de collega’s. Een eervolle vermelding kreeg afdeling 2 onder leiding van Cupcake captain collega Ali.

 

Winnaar Het Zamen

In het Zamen werd er ook druk gebakken en gedecoreerd door de cliënten van alle afdelingen! Woedde er vooraf een heftige strijd tussen de teamleiders van Claude Monet en Cor Dam. Zij gingen de strijd vol met elkaar aan, maar de uiteindelijk was het toch afdeling Pablo Picasso die er stilletjes met de Cup vandoor ging. Claude Monet en Cor Dam met een eervolle vermelding achterlatend. Maar wat een prachtige resultaten waren er ook daar te bewonderen en te proeven op de verschillende afdelingen zoals de bloemen cupcakes van Vincent van Gogh. 

 

Theeschenkerij

Moe maar voldaan is nu het mooiste moment van de daag aangebroken. Het proeven van de cupcakes door cliënten en colleges. Op de afdelingen of straks tijdens de theeschenkerij. Alhoewel getuige de foto’s een aantal cliënten al heerlijk gesnoept hadden. Met zijn allen, precies waar Het Suikerfeest voor staat. Tijd doorbrengen met elkaar.

 

Wat een geweldige strijd was het! Meesterbakkers, bedankt voor jullie inzet en het fantastische resultaat! Graag tot de volgende challenge!

Back to top