Cliënten ontdekken de belevenistuin tijdens de Lente tour 

 

“Vanochtend zijn we begonnen in Het Zamen met 8 geweldige vrijwilligers.” Aan het woord is Brigitte van Holsteijn, medewerker Welzijn en coördinator van de NL Doet actie in Het Zamen. “Na alles in Het Atrium versierd te hebben, zijn wij per afdeling de cliënten gaan halen.

 

Koffie met wat lekkers

Het ontvangst was met koffie en wat lekkers. De bewoners konden met hulp van ons en de aanwezige vrijwilligers een rebus maken. Dat was een pittige uitdaging! Na de versnaperingen gingen we naar de belevingstuin waar allerlei activiteiten klaar stonden onder leiding van onze ceremonievrouw Severin.”

 

Haagse & Surinaamse muziek

“De tour had een muzikale start. Eerst was daar het nummer ‘Oh oh den Haag’, gevolgd door een lied over Suriname wat ook iedereen meezong, zegt Brigitte. Daarna volgde ‘Muzieknoten luisteren’. Het deuntje ‘1,2,3,4 Hoedje van Papier’ werd door velen geraden. Halverwege was het tijd voor een prijsvraag: het raden van het aantal knopen in de pot en iedereen deed zijn uiterste best! Na het ‘ringwerpen’ en ‘bellen blazen’ gingen de cliënten door naar het ‘strand en de zee’ en als laatste succesonderdeel was er de ‘Vogeltjesdans’. Na de geweldig lunch van collega Patricia voor alle medewerkers van Welzijn en de vrijwilligers (of onbetaalde professionals zoals wij ze noemen) volgde het middagprogramma voor de ander afdelingen.

 

Circo Sollievo

Als grote verassing trad Circo Sollievo op in de tuin en later nadat alle cliënten weer beneden waren, gaven ze ook nog een super optreden in het Atrium. Het enthousiasme en de reacties van de cliënten was overweldigend. Na hun afscheid, uiteraard konden zij rekenen op een mooie bos bloemen, gingen de cliënten terug naar de afdelingen.”

 

In de prijzen gevallen

Brigitte: “Toen kwam er nog een laatste mooi moment. Alle medewerkers van Welzijn gingen naar afdeling Pablo Picasso om de heer Macnack een goodiebag te overhandigen. Hij was de winnaar van het ‘knopen raden spel’ en won een mooie prijs voor zichzelf. Hij had 450 knopen opgegeven, maar het bleken er 444 te zijn. Voor alle cliënten van de afdeling zat er in de goodiebag nog iets lekkers. Uiteraard kregen alle afdelingen een dergelijke goodiebag met het spel ‘Shut in de Box’ uitgereikt. Het was een geweldige dag voor onze cliënten. En nogmaals een groot dank je wel, aan alle vrijwilligers. Ze hebben ons geweldig geholpen met het realiseren van dit mooie evenement!”

Back to top