Silent Interaction programma raakt cliënten en brengt behalve een lach ook een traan 

 

De cliënten van de zorgappartementen in Huize Eykenburg getrakteerd op wel een heel bijzonder evenement: ‘Silent Interaction’. Dit initiatief van ADO Den Haag in de maatschappij, is een speciaal interactief muziekprogramma gericht op ouderen.

 

Communicatie via headset

Via een koptelefoon werden onze cliënten gedurende een op maat gemaakt programma van 45 minuten meegenomen naar een wereld van muziek, verhaaltjes en gedichten. Contact met de organisatoren, Marieke en haar moeder, was mogelijk via de koptelefoons die elke bewoner kreeg uitgereikt. Zo stond iedereen onderling veilig met elkaar in contact zonder dat er direct contact nodig was!

 

Muziek en mooie teksten

Iedere cliënt bleef in zijn of haar appartement terwijl de organisatoren buiten stonden en ervoor zorgden dat de cliënten volop konden genieten van de muziek en de verschillende voordrachten via de koptelefoons. En die koptelefoons, dat maakte dit optreden zo bijzonder! De cliënten hoorden op die manier herkenbare muziek, en een speciale rol was weggelegd voor de moeder van Marieke die met haar lieve mooie stem verschillen verhaaltjes en gedichten voorlas.

 

Eigen inbreng cliënten

Het programma was met zorg voor onze cliënten samengesteld. Vooraf was er nagevraagd welke verzoekjes ze hadden! Zo werden er vele verzoeknummers gedraaid, waaronder Aan de Amsterdamse Grachten, Bach en Fleedwood Mac. Er werd gedanst en gezongen door de  bewoners! Het was door een lach en een traan te zien dat de muziek en de andere bijdragen een stuk beleving bracht bij de cliënten.

 

Het Zamen

Na ruim drie kwartier kwam er een einde aan de Silent Interaction, maar alle bewoners en aanwezige collega’s waren het er over eens dat ze weer eens snel moesten terugkomen naar Huize Eykenburg. Onze cliënten van Het Zamen mogen binnenkort ook genieten van dit prachtige initiatief.

Back to top