Succesvolle Haagse proef met heupairbag voor ouderen bij Stichting Eykenburg

 

Bij Stichting Eykenburg werken we mee aan een proef van de gemeente Den Haag waarbij 10 cliënten in de thuiszorg de Wolk gebruiken. De Wolk is een ‘zelfdenkende’ broek, die je onzichtbaar onder je kleding kunt dragen en die zichzelf in een fractie van een seconde als een airbag opblaast zodra je dreigt te vallen. Het wordt daarom ook wel een heupairbag genoemd en is een handig hulpmiddel voor mensen met een valrisico. 

 

Het Haagse Seniorenjournaal was erg benieuwd naar deze Haagse uitvinding en vooral naar de ervaringen van de gebruikers! Hans Ruitenberg van het Seniorenjournaal ging daarom in gesprek met de verschillende betrokkenen waaronder onze bestuurder Alex Reede en onze cliënt en gebruikster van het eerste uur: Grietje Garskamp! Grietje bleek een ware hoofdrolspeelster! 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

  

In de rubriek ‘Handige Hulpjes van het Haagse Seniorenjournaal’ wordt De Wolk besproken met daarin de ervaringen van onze ster Grietje.

 

 

Uitzending Haags Seniorenjournaal 

Wil je de volledige uitzending inclusief dit item zien, kijk dan op 20 en 21 juni aanstaande om 15.30 uur naar Info Thuis TV (Regio TV), Ziggo Kanaal 34 of Caiway 66.

Back to top