Werken bij Stichting Eykenburg 

 

Bij Stichting Eykenburg mag je zijn wie je bent

Michelin de Roon deelt haar opleidingservaringen: kansen creëer jezelf!

 

Ik ben in juli 2016 begonnen als flexmedewerker bij Stichting Eykenburg. Na het behalen van mijn diploma Verzorgende IG in 2018, kon ik gelijk aan de slag bij de Extramurale Zorg. Een geweldige ervaring, maar ik wilde meer. Na een jaar heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn dromen intern gedeeld. Na overleg met mijn leidinggevende, mocht ik mij aanmelden voor de opleiding Verpleegkundige! Dat was een mooi moment. September 2019 was het dan zover en ben ik gestart met de opleiding!

 

Nieuwe uitdaging

Omdat ik al als Verzorgende IG werkte, kon ik gelijk beginnen met het tweede leerjaar van de opleiding Verpleegkundige. Dat was voor mij een nieuwe uitdaging! Binnen stichting Eykenburg maak je, als je een opleiding volgt, kennis met verschillende soorten afdelingen. Erg leuk, maar tegelijkertijd ook erg spannend!

 

Ik begon mijn tweede leerjaar op de verpleegafdeling 1a in Huize Eykenburg. Ik kon rekenen op de steun van mijn collega’s en familie en heb die periode met veel plezier afgesloten. Nu volg ik mijn derde leerjaar op de afdeling Cor Dam, dit is een GGZ-afdeling in Het Zamen. Ook al vond ik het vooraf een spannende uitdaging, eigenlijk vormt de opleidingsperiode een leuke afwisselende tijd waarin je veel leert en veel nieuwe collega’s leert kennen.

 

“Bij Stichting Eykenburg mag je zijn wie je bent, dus neem vooral jezelf mee naar het werk.”

 

Zelfontplooiing centraal

Elk jaar begin je met een startgesprek met je werkbegeleider en praktijkbegeleider. Tijdens dit gesprek vertel je wat je doelen en wensen zijn en geven je begeleiders aan wat ze van je verwachten. De opleiding Verpleegkundige vind ik soms erg zwaar, maar vooral heel boeiend. Naast een goede basis op school leer je in de praktijk veel over wat het beroep inhoudt, maar ook veel over jezelf. Je leert jezelf echt op een andere manier kennen. Bij alles wat je doet, reflecteer je en probeer je jezelf te ontplooien. Je staat meer stil bij hoe je de dingen ziet en doet, ook tegenover anderen. De afdeling en je begeleiders steunen je heel goed tijdens dat proces. En dat is echt super fijn! Het is een mooi pluspunt dat ik voor ik aan de opleiding begon niet had verwacht.

 

Perfecte stageplek

Stichting Eykenburg is de perfecte stageplek om je opleiding te beginnen. Je krijgt voldoende steun van de praktijkbegeleider, de werkbegeleiders en niet te vergeten van je collega’s! Ze staan allemaal klaar om je te helpen en te steunen. Er wordt nooit aangegeven dat ze geen tijd voor je hebben. Ik kan lekker mezelf zijn en ondanks dat we als mens allemaal verschillend zijn, krijg je de juiste ondersteuning met handige tips om jezelf te ontwikkelen tot een goede Verpleegkundige. Bij Stichting Eykenburg mag je echt zijn wie je bent, dus neem vooral jezelf mee naar het werk.

Back to top