Hartenwensen cliënten staan centraal tijdens Dag van het Humanisme 

 

Na eerder met zijn allen Holi Phagwa en het Suikerfeest gevierd te hebben, stonden we tijdens de langste dag van het jaar stil bij de 3e centrale viering: de Dag van het Humanisme. Aan alle gezichten van de bewoners te zien, was het een geslaagde dag! Het noteren van de hartenwensen stond centraal! Uiteraard hield de vraag veel bewoners bezig: Door wie en wanneer worden de wensen die in vervulling gaan gekozen?  

 

Humanisme is een levensvisie en géén geloof: deze levenswijze staat voor vrijheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid in een wereld waarin voor elk mens een plaatsje is onder de zon. Veel van de uitgangspunten van het Humanisme sluiten aan bij de persoonsgerichte filosofie van Stichting Eykenburg waarbij het draait om vrijheid en het hebben van een waardevol en betekenisvol leven voor onze cliënten.

  

Hartenwensen

Onder het motto ‘Durf te dromen, durf te doen’ ontvingen onze cliënten ’s ochtends een ‘hartenwenskaartje’ waarop iedereen zijn of haar hartenwens mocht schrijven. De wensen liepen erg uiteen: van een dagje Scheveningen, haring of ijs eten, handkussen van maar liefst 50 mannen, André Rieu zien optreden of zanger Tino Martin willen horen. Daarnaast gezellig met zijn allen kegelen, je 97e verjaardag groots willen vieren, fitnessen op de afdeling, graag bloemen willen ontvangen om vervolgens weg te kunnen geven tot aan het behouden van een goede gezondheid en vrede voor iedereen. Tenminste dat was een greep uit de 100 wensen van de cliënten van Huize Eykenburg.

 

Ook in Het Zamen werden er mooie mensen opgeschreven; met de afdeling naar de dierentuin, gezellig bij de Griek eten of een leuke vrouw vinden voor een open relatie. Of wat denkt u van een heerlijke grote tompouce eten, samen met de huiskamermedewerkers iets lekkers maken, naar New York of naar Curaçao gaan, de zorgmedewerkers een leuk cadeau geven namens de cliënten of nee, één wens  kon echt niet gezegd worden, dat zou alleen maar rooie oortjes opleveren. Maar liefst 75 wensen werden er verzameld.

 

IJskar

Aangezien de Dag van het Humanisme op de eerste dag van de zomer valt, kwam er ‘s middags een ijskar met schepijs. Helaas werkte het weer niet mee, maar gelukkig kunnen we weer gebruik maken van de restaurants op beide locaties. De cliënten werden opgehaald en konden hun hartenwens meenemen. Onder het genot van een heerlijk ijsje werden de hartenwensen in de wensboom gehangen. Wat een prachtig gezicht die bomen met al die wensen erin!

 

In vervulling…

In de maand juli zullen uiteindelijk een aantal wensen per locatie in vervulling gaan. Uiteraard zullen we u informeren welke wensen dat zijn. Hou daarvoor onze socials in de gaten!

Back to top