Winnaars eerste fotowedstrijd Stichting Eykenburg zijn bekend.

 

In verband met de Dag van het Humanisme hebben we onze collega’s gevraagd een foto in te sturen van wat vrijheid voor hen betekent. Vrijheid kan in van alles zitten: een wandeling langs het strand, fietsen, het gevoel van ruimte, een theetje op het terras, een vogel in de lucht, de aanblik van een boot op het water, etc. Bij een wedstrijd hoort natuurlijk een prijs. De foto van de winnaars zal op canvas in Huize Eykenburg en in Het Zamen opgehangen worden en tevens worden gepubliceerd op onze socials!  

 

De ingezonden foto’s zijn beoordeeld door collega Jeroen Jongejan, fotograaf Bart Versteeg en onze bestuurder Alex Reede. We zijn er ontzettend trots op dat er zoveel zeer mooie foto’s zijn ingestuurd! De juryleden hadden de moeilijke taak om uit al die prachtige en diverse beelden de top 3 samen te stellen, maar het is gelukt!

  

De eerste plaats: Tanja van der Kruk (Medewerker EMH)

“Mijn dochter van 7, rennend op een verlaten strand straalt voor mij pure vrijheid uit.”

De jury zegt in haar rapport o.a.: Prachtige foto, het strand lijkt onmetelijk groot. De beweging is mooi gefotografeerd. Vrijheid is ook spelen, dolen en genieten van ruime. Je veilig voelen. Van wie zijn die voeten op de voorgrond? Intrigerend.

 

De tweede plaats: Diana Vink (Begeleider extramuraal)

“Ik had het gevoel opgesloten te zitten in een grot, en als je naar boven kijkt zie je een vogel onbevangen vrij in de lucht.”

Het commentaar van de jury o.a.: Een klassieker. Voor iedereen herkenbaar. Vanuit de grot (gevangenschap) naar het licht (de vrijheid) waar de vogel alle ruimte heeft om te manoeuvreren hoe hij of zij het wil. Die vogel maakt het plaatje echt af.

 

De derde plaats: Jolanda Ligtvoet (teamleider Hospice Claude Monet)

“Vrijheid is voor mij: je eigen weg volgen, eigen keuzes mogen maken.”

De jury zegt over deze foto: Mooi foto. Mooi perspectief en kleurenspel. Beeld zegt precies wat het is. De vrijheid om je eigen weg te volgen.

 

Omdat alle foto’s het waard zijn bewonderd te worden, worden alle foto’s van alle deelnemers met motivatie op Facebook gepubliceerd. Iedereen ontzettend bedankt voor het meedoen! Dank voor jullie enthousiasme!

Back to top