'Aan Tafel' op bezoek bij de Kookstudio van Huize Eykenburg 

 

 

Pieter Sekeris en zijn cameraman Dennis Simonis waren voor de rubriek 'Aan Tafel' van Haagse Dingen te gast bij onze Kookstudio in Huize Eykenburg. Reshma, die de scepter zwaait over deze bijzondere ontmoetingsplek, legt Pieter uit wat een gezellige ochtend of middag koken allemaal voor onze cliënten betekent. "Het is meer dan alleen koken wat we doen. Het is een plek waar mooie vriendschappen ontstaan." Terwijl Brigitte, medewerker welzijn en coördinator vrijwilligers voor welzijn, uitlegt hoe belangrijk de hulp van vrijwilligers voor het slagen van de Kookstudio is, demonstreren de heren van de vaste kookclub op donderdagochtend hun vaardigheden. 

 

Mocht je na het zien van de video interesse hebben om Kookmaatje te worden of geïnteresseerd zijn in een andere rol als vrijwilliger, neem dan contact op met Branca van Swinderen via 06 - 11 31 63 98 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een groot DANK JE WEL namens onze cliënten

 

Hun waardering voor de medewerkers van Stichting Eykenburg uitspreken. Dat deden de cliënten dit jaar vol plezier! Samen met collega's stonden ze even stil bij de goede zorg van alle medewerkers die zij het afgelopen jaar mochten ontvangen. Een groot 'Dank je wel' voor alle medewerkers namens de cliënten en collega's van Stichting Eykenburg.

Teamleider Eric Sluijter over het levenseinde

  

In deze laatste video van de serie 'alles omtrent het levenseinde, vertelt Eric, teamleider extramurale zorg dat hij door zijn werk aan verschillende dingen denkt. Maar dat er toch ook onderwerpen zijn, waar hij eerder nooit bij stil heeft gestaan. Dat een telefoon het leven van een persoon bevat bijvoorbeeld. Hoe ga je daar mee om?

In gesprek met teamleider Jolanda Ligtvoet over het levenseinde

Dat het onderwerp 'alles omtrent het levenseinde' iets is waar Jolanda Ligtvoet elke dag mee te maken krijgt, als teamleider hospice, is duidelijk. In deze 6e video uit de serie 'alles omtrent het levenseinde' geeft ze aan dat nadenken over de dood, thuis en met familie, belangrijk is. Het kan ook nu gebeuren.

Collega André van der Heijden aan het woord over het levenseinde 

André van der Heijden, medewerker thuiszorg, vertelt in deze 5e video uit de serie 'alles omtrent het levenseinde' over zijn ervaringen in de thuiszorg, Wat hij kan beteken zowel voor de cliënt als voor de mantelzorgers. Maar ook dat het thuis een onderwerp is wat besproken wordt.

Contactverantwoordelijke Safiye Fatma Ağac vertelt waar zij aan denkt bij het levenseinde 

  

In deze 4e video uit de serie 'alles omtrent het levenseinde' vertelt collega Fatma waar zij dan aan denkt. Daarnaast gaat ze in op de rituelen vanuit haar geloof en de verschillen die zij ziet tussen de beleving in Nederland en Turkije.

Planner Christa Spaans vertelt waar zij aan denkt bij het levenseinde 

 

In de serie 'alles omtrent het levenseinde 'gaan we deze keer in gesprek met Christa Spaans, planner bij Stichting Eykenburg. Christa denkt na over de invulling van haar levenseinde mocht het zover zijn, maar het thuis bespreken dat gebeurd wellicht nog te weinig. Een eerlijk gesprek.

 In gesprek met case manager dementie Patricia Vermeulen over het levenseinde

 

Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten en ideeën bij zijn levenseinde en wat dan belangrijk is. Casemanager dementie Patricia Vermeulen geeft in dit gesprek aan dat zij dan onder andere aan de praktische zaken erom heen denkt, aan pijnbestrijding, maar ook aan hoe je dat laatste deel van je leven wilt invullen. Een mooi en eerlijk tweede gesprek over een voor velen lastig onderwerp: 'alles omtrent het levenseinde.

Cilia de Jong, sectormanager extramuraal over 'alles omtrent het levenseinde'

In deze video uit de serie 'alles omtrent het levenseinde' vertelt Cilia de Jong, sectormanager extramuraal, waar zij allemaal aan denkt bij dat thema. Onderwerpen zoals Advance Care Planning, palliatieve zorg, euthanasie en rituelen horen daar zeker bij, maar ook de dood zelf. Een mooi en openharig gesprek over dit voor velen lastig te bespreken onderwerp.

Floyd bezoekt de Belevenistuin en vertelt over het project Leefcirkels

Onze teamleider Floyd heeft een nieuwe vlog gemaakt! Hierin vertelt hij over de Belevenistuin & over het project Leefcirkels!
Stichting Eykenburg wil graag dat onze cliënten zich, ondanks hun zorgbehoefte, vrij kunnen bewegen en hun eigen leefpatroon zoveel mogelijk kunnen behouden door een fijne, veilige en open woon- en leefomgeving te realiseren! Floyd brengt in dat kader een bezoek aan de Belevenistuin & interviewt collega Rose-Mary over wat het project Leefcirkels precies inhoudt. 

Waarom werken in de zorg leuk is?! Floyd vertelt het!

Floyd, teamleider van afdeling Cor Dam, vertelt in deze korte vlog waarom werken in de zorg en bij Stichting Eykenburg nou zo leuk is!
Speciaal voor de 'Ontdek de zorg' week geeft hij ons een kijkje achter de schermen!

Sinterklaas: HET IS TIJD!! 5 DECEMBER!

Sinterklaas: NOG 1 NACHT SLAPEN!

VLOG #08 - Samen staan we sterk - Stichting Eykenburg

 

VLOG #07 - Samen maken we het verschil - Stichting Eykenburg

VLOG #06 - De zorg in met Jim - Stichting Eykenburg

VLOG #05 - De zorg in met Jim - Stichting Eykenburg

VLOG #04 - De zorg in met Jim - Stichting Eykenburg

VLOG #03 - De zorg in met Jim - Stichting Eykenburg

VLOG #02 - De zorg in met Jim - Stichting Eykenburg

Back to top