Thuiszorg
Thuiszorg
Zorg in uw eigen omgeving

Persoonsalarmering

Wanneer u zelfstandig woont, is het een veilig gevoel als u dag én nacht op de deskundige hulp van de medewerkers van Stichting Eykenburg kunt rekenen. Met persoonsalarmering is dat mogelijk. Aan uw telefoontoestel wordt een alarmsysteem gekoppeld. Dit is een kastje ter grootte van een telefoontoestel met gemakkelijk bedienbare toetsen. Daarnaast krijgt u een halszender. In geval van nood drukt u op deze zender en geeft het alarmsysteem automatisch een noodoproep door aan Stichting Eykenburg. U krijgt dan direct verbinding zodat u met de medewerker van Stichting Eykenburg kunt overleggen hoe u geholpen kunt worden. 

 

Met persoonsalarmering heeft u de zekerheid dat u altijd geholpen wordt, bijvoorbeeld wanneer u gevallen bent en niet meer kunt opstaan. Voor de toegankelijkheid van uw woning geeft u een sleutel in bewaring bij Stichting Eykenburg. Met persoonsalarmering van Stichting Eykenburg kunt u langer zelfstandig wonen.

 

Is voor persoonsalarmering een indicatie nodig?

Voor persoonsalarmering heeft u geen indicatie nodig. Indien uw huisarts de wenselijkheid van een alarmering schriftelijk bevestigt, worden de kosten van de persoonsalarmering veelal door de zorgverzekeraar vergoed. Ook mensen met een persoonsgebonden (PGB) budget kunnen van persoonsalarmering gebruik maken.

 

Wat zijn de kosten van persoonsalarmering?

Voor de actuele abonnementsprijzen verwijzen we u naar het overzicht met de actuele tarieven of neem contact met ons op via telefoonnummer 070 – 750 70 00. Indien er naar aanleiding van een alarmering iemand langs dient te komen, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.  U moet dan rekening houden met bijkomende kosten. Alle kosten betaalt u maandelijks via automatisch incasso. 

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor de persoonsalarmering via telefoonnummer 070 – 750 70 00 of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding maken we een afspraak met u voor een gesprek aan huis waarna we kunnen overgaan tot aansluiting van de persoonsalarmering indien uw telefoontoestel daarvoor geschikt is. Indien noodzakelijk vindt de plaatsing van de persoonsalarmering nog dezelfde dag plaats.

Back to top