Thuiszorg
Zorg in uw eigen omgeving
Slider

Dagbesteding

 

Het Ontmoetingscentrum – bij beginnende dementie

Bent u weleens vergeetachtig of zorgt u voor iemand die vergeetachtig is? Dan staat bij het Ontmoetingscentrum Segbroek, een initiatief van Stichting Eykenburg en VÓÓR Welzijn, de deur voor u open. Het Ontmoetingscentrum stelt haar deuren open voor iedereen met geheugenproblemen en hun partners en/of kinderen. Een klein team staat klaar voor u en biedt u informatie, advies en begeleiding.

 

In het Ontmoetingscentrum kunt u:

 • Buurtgenoten ontmoeten in een gezellige sfeer
 • Samen gebruik maken van een warme lunch of broodmaaltijd
 • Deelnemen aan geheugentraining
 • Deelnemen aan bewegingsactiviteiten
 • Gebruik maken van de computer
 • Deelnemen aan allerlei activiteiten o.a. biljarten, wandelen, sjoelen of muziek beluisteren. Ook worden er regelmatig dagtochten georganiseerd.

 

Kosten Ontmoetingscentrum:

U kunt kosteloos deelnemen aan het programma van het Ontmoetingscentrum. Wilt u gebruik maken van een warme maaltijd? Dan is dit uiteraard mogelijk. Indien u een indicatie heeft, dan is de warme maaltijd inbegrepen. Heeft u geen indicatie? Dan vragen wij een vergoeding van €9,95 per maaltijd en met de Ooievaarspas €7,75 per maaltijd.

 

Contact

Wilt u meer informatie over het Ontmoetingscentrum? Neem dan telefonisch contact op met Stichting Eykenburg via 070 – 750 70 00, VÓÓR Welzijn via 070 - 308 39 54 of Ontmoetingscentrum Segbroek via 070 – 750 71 34. Het Ontmoetingscentrum is gevestigd in Het Zamen, Esperantostraat 12 in Den Haag.

 

Dagverzorging – bij dementie

Stichting Eykenburg biedt dagverzorging voor dementerende ouderen van Hindoestaanse (Laksmi) en Afro-Surinaamse (Kankantri) afkomst. Bij de dagverzorging ligt het accent op het stimuleren van sociale vaardigheden, het bieden van ontspanning, gezelligheid en activiteiten in de vorm van groepsverzorging.

 

Voor wie is de dagverzorging?

De dagverzorging is voor mensen met zowel cognitieve beperkingen als lichamelijke en/of zintuiglijke aandoeningen.

 

Wat biedt de dagverzorging?

De dagverzorging draagt bij aan:

 • Het optimaal houden van de zelfredzaamheid
 • Het ontlasten van de mantelzorgers
 • Het voorkomen van sociaal isolement
 • Het structureren en bevorderen van de dagbesteding
 • Het informeren van de cliënten van de dagverzorging over mogelijkheden van de zorg- en welzijnsinstellingen.

 

Wilt u gebruikmaken van de dagverzorging?

Om deel te nemen aan de dagverzorging heeft u een WMO indicatie nodig. Wij helpen u kosteloos bij het aanvragen van de indicatie. U kunt contact opnemen met Stichting Eykenburg via 070 – 750 70 00. Uiteraard kunt u de indicatie ook zelf aanvragen bij de gemeente afdeling WMO. U kunt ook op particuliere basis deelnemen aan de dagverzorging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Eykenburg via 070 – 750 70 00. De dagverzorging is gevestigd in Het Zamen, Esperantostraat 12 in Den Haag.

 

Haags Ontmoeten – Uw plek in de wijk

Zou u graag andere mensen willen ontmoeten? Of wilt u graag deelnemen aan allerlei activiteiten? Kom dan langs bij het ontmoetingscentrum van Haags Ontmoeten. Haags Ontmoeten is een initiatief van de gemeente Den Haag en is gericht op het leefplezier en vitaliteit van Haagse ouderen en hun mantelzorgers.

 

Voor Haagse ouderen

Elk persoon heeft zijn eigen vragen en behoeften, elk ontmoetingscentrum van Haags Ontmoeten heeft andere mogelijkheden. U kunt altijd binnenlopen voor gezelligheid, maar Haags Ontmoeten biedt nog zoveel meer. Denk hierbij aan beweegactiviteiten, geheugentrainingen, computercursussen en culturele uitstapjes. In onze agenda vindt u alle activiteiten uit het Haags Ontmoeten terug.

 

Voor mantelzorgers

Haags Ontmoeten kan u als mantelzorger op verschillende manieren ondersteunen. Haags Ontmoeten geeft antwoord op uw vragen, biedt u informatie of helpt uw sociale netwerk uit te breiden. De hulp is gericht om te zorgen dat u minder belasting ervaart.

 

Contact

Heeft u vragen over het Haags Ontmoeten of wilt u een keer langskomen? De professionals staan u graag te woord! Het Haags Ontmoeten is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 - 16.00 uur en telefonisch bereikbaar via 070 – 750 70 00. U vindt het Haags Ontmoeten in Het Zamen, Esperantostraat 12 in Den Haag.

Back to top