Wonen bij
Wonen bij
Zorg in uw eigen omgeving

Verpleeghuiszorg

De verpleeghuis afdelingen in Het Zamen en Huize Eykenburg zijn gericht op ouderen met dementie (psychogeriatrie) en/of lichamelijke klachten (somatiek). Het verpleeghuis heeft een kleinschalige opzet, waarbij u gezamenlijk woont in een woongroep. U heeft uw eigen zorgappartement met eigen sanitair en televisie. Wanneer u daar behoefte aan heeft, kunt u gebruikmaken van de gezamenlijke huiskamer. Hier kunt u samen met de andere bewoners een kop koffie of thee drinken, televisie kijken en deelnemen aan de activiteiten. De maaltijden worden in de huiskamer geserveerd. Indien u de wens heeft om de maaltijden op uw kamer te eten, dan is dat uiteraard mogelijk. 

 

De medewerkers op de afdeling ondersteunen en stimuleren u zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten op de afdeling. De activiteiten variëren en u bent vrij om hier zelf ook het initiatief te nemen. Daarnaast kunt u naar wens ook deelnemen aan de centrale activiteiten. Wij nodigen hierbij uw mantelzorgers uit om u hierbij te begeleiden en/of te ondersteunen. Ook een team van enthousiaste vrijwilligers staat voor u klaar om u waar nodig ondersteuning te bieden.  

 

Het team

Op de afdelingen werkt een vast team van medewerkers. Het kan weleens voorkomen dat de vaste medewerkers worden ondersteund door flexmedewerkers. Dat zijn medewerkers van Stichting Eykenburg die onze vaste teams bijstaan vanuit onze 'flexpool'. Onze medewerkers zijn op verschillende niveaus opgeleid, waardoor de werkzaamheden en bevoegdheden onderling kunnen verschillen. Daarnaast bieden wij leerlingen de gelegenheid om zich te ontwikkelen binnen hun vak.

 

Mantelzorgers

Familie en naasten hebben een grote rol in uw leven en belangrijk is dat het contact in stand gehouden wordt. De medewerkers van uw afdeling ondersteunen dit contact en treden hierin proactief op. Indien uw mantelzorgers u in uw thuissituatie zorg verleenden, nodigen wij hen uit om dit te blijven doen. Hoe dit er in de praktijk uit ziet, wordt met u en uw mantelzorger besproken door uw contactverzorgende. Uw mantelzorgers hebben toegang tot uw digitale zorgplan door middel van een mantelzorgportaal (CarenZorgt), waarmee communicatie met de zorgmedewerkers mogelijk is. 

 

Om alle mantelzorgers te betrekken bij de zorgverlening en de organisatie, worden er familiebijeenkomsten georganiseerd op afdelingsniveau. Door de kleinschalige bijeenkomsten is het mogelijk om samen de dialoog aan te gaan en (uw) mantelzorgers te informeren over afdelingsgerelateerde onderwerpen. Lees hier ons mantelzorgbeleid.

 

Contact

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden binnen de verpleeghuiszorg? Of wilt u graag een rondleiding? Neem dan contact met ons op via 070 – 750 70 00 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Back to top