Begeleiding aan huis

Begeleiding aan huis

Onze thuisbegeleiding is erop gericht ondersteuning te bieden bij het behoud van uw zelfstandigheid en welzijn om zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Wij bieden een veilige en vertrouwelijke omgeving, waarin vrijuit gesproken kan worden over zorgen en behoeften. Onze aanpak is gebaseerd op de volgende principes:

  • Persoonlijke Aandacht: Uw wensen en behoeften staan centraal. Wij werken samen om een plan op te stellen dat specifiek is afgestemd op de situatie.
  • Respect en Vertrouwen: Wij respecteren uw privacy en zorgen ervoor dat alle gesprekken vertrouwelijk blijven.
  • Actieve Samenwerking: Wij geloven in een actieve samenwerking waarin u de regie heeft over uw welzijn, met onze begeleiding als ondersteuning.

Wat kunt u verwachten?

  • Intakegesprek: Tijdens het eerste gesprek maken wij kennis en bespreken wij verwachtingen en behoeften. Dit gesprek biedt ook gelegenheid om eventuele vragen te stellen en praktische zaken door te nemen.
  • Persoonlijk (Zorg)plan: Op basis van het intakegesprek stellen wij samen een persoonlijk (zorg)plan op. Dit plan vormt de leidraad voor onze begeleiding en zorg aan huis.
  • Regelmatige Huisbezoeken: Wij plannen regelmatige huisbezoeken om de voortgang te bespreken, eventuele uitdagingen aan te pakken en om te helpen bij het realiseren van uw doelen.
  • Ondersteuning en Advies: Naast de huisbezoeken bieden wij ondersteuning en advies bij het organiseren en de invulling van het dagelijks leven. Hierbij kunt u denken aan het maken en nakomen van afspraken met diverse instanties en het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk. Indien wenselijk kan de begeleider thuis u ook ondersteunen bij het aanvragen van andere zorg en ondersteuning.
  • Evaluatie: Periodiek evalueren wij de voortgang en stellen wij waar nodig het zorgplan bij om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgt.

Welke indicatie is er nodig?

De begeleiding thuis wordt geboden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente Den Haag of kan worden ingezet via de Wet langdurige zorg. Indien wenselijk kunnen onze medewerkers u ondersteunen bij het aanvragen van een Wmo-indicatie. U kunt zelf de indicatie aanvragen via: Aanvragen WMO indicatie. Zodra de gemeente de indicatie heeft afgegeven kan de thuisbegeleiding starten.

Contactinformatie

Wilt u meer weten over de begeleiding thuis of wilt u begeleiding thuis aanvragen? Neem dan contact op via telefoonnummer 070 - 750 70 00 of stuur een mail naar clientcontactcentrum@eykenburg.nl.