Zelfstandig wonen met zorg

Bij Stichting Eykenburg heeft u ook de mogelijkheid om zelfstandig te wonen met zorg. Binnen de muren van Huize Eykenburg kunt u over een eigen appartement beschikken. Daarnaast is het ook mogelijk om zelfstandig te wonen in een van de levensloopbestendige huurappartementen van woningcorporatie Staedion. Dit zijn sociale huurwoningen waarvoor een huurtoeslag mogelijk is.

Appartementen Huize Eykenburg

U beschikt over een eigen appartement binnen de muren van Huize Eykenburg. De appartementen zijn voorzien van een huis-/slaapkamer, een badkamer met een douche en wastafel en eventueel een kitchenette. Elk appartement is voorzien van een alarmeringssysteem, waar in geval van nood, gebruik van gemaakt kan worden. 

De zorg wordt geleverd door een vast team van medewerkers samen met enthousiaste vrijwilligers. De u toegewezen contactverzorgende maakt samen met u afspraken over de gewenste- en noodzakelijke zorg en legt deze afspraken vast in uw zorgdossier. Als bewoner kunt u de maaltijden gebruiken in het sfeervolle restaurant, maar ook in uw eigen appartement.

In Huize Eykenburg worden diverse activiteiten en uitstapjes aangeboden waar u ook deel aan kunt nemen. Klik hier voor de volledige agenda.

Heeft u vragen over zelfstandig wonen met zorg in Huize Eykenburg? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via 070 - 750 70 00 of stuur een mail naar clientcontactcentrum@eykenburg.nl

Levensloopbestendige appartementen

De appartementen zijn gevestigd op onze locatie Het Zamen. Wonen in een levensloopbestendig huurappartement geeft u alle vrijheid en zelfstandigheid, maar wel met een veilig gevoel en mogelijkheden van zorg in hetzelfde gebouw voor nu of de toekomst. De ruime en comfortabele appartementen bestaan uit twee, drie en vier kamers. Alle woningen hebben een keuken en badruimte met douche, toilet en wastafel. De appartementen zijn uitstekend toegankelijk met rolstoel en scootmobiel. Een laadpunt is in de woning aanwezig. U bent als bewoner verzekerd van zorg op maat, precies volgens uw eigen behoeften.

Er zijn enkele voorwaarden waar u aan dient te voldoen voordat u in aanmerking kunt komen voor de levensloopbestendige huurappartementen in het Zamen:

  • Voor plaatsing op de wachtlijst dient u minimaal 65 jaar of ouder te zijn;
  • U bent door een chronische aandoening aan een rolstoel gebonden;
  • Uw inkomen valt binnen de actuele grenzen van de sociale huur, zie hiervoor de huurinkomenstabel 2022.

Als bewoner van een levensloopbestendig huurappartement kunt u natuurlijk, als u dat wenst, gebruikmaken van de thuiszorgmogelijkheden, het Volledig Pakket Thuis of het Zeker Thuis abonnement van Stichting Eykenburg.   

Contact:

Wilt u in aanmerking komen voor een levensloopbestendig huurappartement op onze locatie Het Zamen of heeft u vragen? Dan kunt u ons bereiken via onze email: clientcontactcentrum@eykenburg.nl. Of u kunt telefonisch contact opnemen via: 070- 750 70 00