Dagbesteding

Heeft u weleens te maken met geheugenproblemen of wilt u graag ondersteuning bij uw zelfredzaamheid? Op onze locaties bieden wij diverse mogelijkheden voor dagbesteding, aansluitend op uw wensen en behoeften.

Dagverzorging - bij dementie

Stichting Eykenburg biedt dagverzorging voor mensen met een cognitieve beperking, ook wel dementie genoemd. Bij de dagverzorging ligt het accent op het stimuleren van de sociale vaardigheden, het bieden van ontspanning, gezelligheid en activiteiten in de vorm van groepsverzorging. Onze dagverzorging is onderverdeeld in twee groepen:

  •  Het Ontmoetingscentrum; ongeacht uw achtergrond of voorkeur kunt u hier terecht.

  • Brasa; voor mensen met een Hindoestaanse, Surinaamse en Afro-Surinaamse achtergrond of interesse daarin.

De Dagverzorging draagt bij aan:

  • Het optimaal houden van de zelfredzaamheid

  • Het ontlasten van de mantelzorgers

  • Het voorkomen van sociaal isolement

  • Het bieden van structuur

  • Het informeren van deelnemende cliënten over de mogelijkheden van de zorg- en welzijnsinstellingen

Wilt u gebruikmaken van de Dagverzorging?

Dat kan uiteraard! Om deel te nemen heeft u een WMO-indicatie nodig. Hier kunnen wij u bij helpen. Neem telefonisch contact met ons op via: 070 - 750 73 80  om de indicatie aan te vragen. Wilt u zelf de indicatie aanvragen? Dat kan via de website van de gemeente Den Haag. Komt u niet in aanmerking voor een WMO-indicatie? Dan kunt u ook op particuliere wijze deelnemen aan de dagverzorging.

 

Waar vindt u het Haags Ontmoeten en de Dagverzorging?

Op onze locatie Het Zamen, Esperantostraat 12 in Den Haag, zijn het Haags Ontmoeten en de dagverzorgingen gevestigd. Op onze locatie Huize Eykenburg is tevens een Haags Ontmoeten gevestigd. 

Er is bij beide locaties voldoende parkeergelegenheid waar u overdag gratis gebruik van kunt maken. Bent u niet in het bezit van een auto? Ook dan zijn beide locaties goed bereikbaar. Voor het Zamen: op de Loosduinseweg stopt tram 2 en Randstadrail 4 (halte Monstersestraat) en tram 11 (halte Loosduinseweg). Voor Huize Eykenburg: op het Azaleaplein stopt tram 3. en tram 34.

 

Ander aanbod binnen welzijn